Ο Φίλης «αδειάζει» τον Μητρόπουλο: Δεν μπορούμε να κάνουμε δικές μας κρίσεις όταν ο πρωθυπουργός δίνει μάχη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκαιρη χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τη δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει στο λαό ότι αυτό που θα εφαρμοστεί είναι μνημόνιο.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι «ο κ. Μητρόπουλος λέει την δική του αλήθεια, δεν θέλω να σχολιάσω την άποψή του ούτε είναι και κατάλληλη η ώρα όταν ο πρωθυπουργός

δίνει μια μάχη στην διαπραγμάτευση να κάνουμε εμείς εδώ πέρα τις δικές μας κρίσεις».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι με βάση την ελληνική πρόταση «θα κερδίσει ο ελληνικός λαός 14 δις την επόμενη τριετία. Τόσο κοστίζουν τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5 και 4,5% που έχει συνομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με τους δανειστές.»

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «δεν θα υπάρξει συμφωνία αν επιμείνουν σε μείωση συντάξεων οι δανειστές και δεν έχει να κάνει με την προστασία μόνο που είναι θέμα δικαιοσύνης κοινωνικής των απόμαχων της δουλειάς, έχει να κάνει συνολικά με την προστασία της ελληνικής οικονομίας διότι οι συντάξεις τροφοδοτούν την οικογένεια με τα παιδιά και τα εγγόνια».

ΦίληςΜητρόπουλοςμνημόνιοδιαπραγμάτευσηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα