Ο Ερντογάν «κλείνει» παιδικό νοσοκομείο

ΚΟΣΜΟΣ

Μια ενδιαφέρουσα είδηση κυκλοφορεί σε μερίδα μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας η οποία θέλει την κυβέρνηση του ΑΚΡ να εξετάζει το κλείσιμο παιδικού νοσοκομείου στην επαρχία της Μανίσα.

Εδώ και λίγες μέρες γίνεται γνωστό πως σε κρατικό παιδικό νοσοκομείο της Μανίσα για να νοσηλευτεί κάποιο παιδί θα έπρεπε η οικογένειά του να βρίσκεται ή να ενταχθεί σε «λίστες» της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο ο πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί ως τον υπεύθυνο πίσω από την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Βάσει δημοσιευμάτων το νοσοκομείο αυτό χρηματοδοτείται

και από μια μεγάλη αμερικανική τράπεζα, την J.P. Morgan, την οποία το τουρκικό κράτος επίσης θεωρεί πως αποτελεί μέρος του δικτύου Γκιουλέν. Μάλιστα, η τράπεζα φέρεται να έχει δώσει χρηματικές ενισχύσεις στο νοσοκομείο ύψους 31 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών μέχρι τις 23 Ιούλιου. Βάσει των στοιχείων η J.P. Morgan από το 2004 χρηματοδοτεί συστηματικά το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Αξιωματούχοι της τουρκιής κυβέρνησης θεωρούν πως η χρηματοδότηση υπάρχει ώστε να μπορέσει το δίκτυο Γκιουλέν να εξαπλωθεί στους πολίτες και μέσα από τον τομέα της υγείας, ώστε να δείξει ένα πιο «ευαίσθητο» πρόσωπο.

Τώρα, η κυβέρνηση του ΑΚΡ, στα πλαίσια της μάχης του κατά της «τρομοκρατίας του Φετουλάχ Γκιουλεν», εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση στο νοσοκομείο καθώς και όλους τους άλλους οικονομικούς πόρους του, οδηγώντας το έτσι να σταματήσει τη λειτουργία του.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΦετουλάχ ΓκιουλένΕρντογάνΤουρκίαπαιδικό νοσοκομείοΜανίσαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα