Ο διοικητής του Π.Ν. Ηρακλείου μιλά για τον αναπάντεχο θάνατο της 4χρονης μετά από εγχείρηση ρουτίνας (Video)

ΕΛΛAΔΑ

«Έπραξα ό,τι προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας σε αυτές τις περιπτώσεις» τόνισε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, για το τραγικό περιστατικό του αναπάντεχου θανάτου, της 4χρονης έπειτα από επέμβαση ρουτίνας για αφαίρεση κρεατακίων από τη μύτη.

«Με το που έμαθα ότι το παιδί πήγε στην εντατική κινητοποιήθηκα» τόνισε ο εκτελών χρέη διοικητή και συμπλήρωσε «μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στη διοίκηση κάλεσα τους

δύο νομικούς συμβούλους του νοσοκομείου και ζήτησα τη νομική τους άποψη σχετικά με το τι πρέπει να κάνω. Και οι δύο μου είπαν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνει μια προκαταρκτική εξέταση η οποία προηγείται της ΕΔΕ. Εάν αποδειχτεί ότι κάτι δεν έγινε σωστά, τότε γίνεται ΕΔΕ. Αυτό προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και αυτό έπραξα.»

Σχετικά με τα όσα λέγονται για την αναισθησιολόγο και φημολογούμενη συγγενική σχέση με υπουργό, σημείωσε «Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα με τα οποία δεν ασχολήθηκα και δεν με ενδιαφέρουν.»

«Το νοσοκομείο έπραξε τα δέοντα. Υπάρχουν γνωματεύσεις ειδικών που λένε ότι είναι εξαίρετη συνάδελφος, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να μην δουλεύει» τόνισε ο Γιώργος Χαλκιαδάκης.

ΣΚΑΪΠανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείουθάνατος 4χρονηςΓιώργος ΧαλκιαδάκηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα