Ο αθέμιτος «πόλεμος» της British Airways εναντίον του Mr. Virgin σε μίνι σειρά (photos)

Ο Βρετανός πολυεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον βρίσκεται στον πυρήνα μίνι σειράς που παίρνει αφορμή από τον κρυφό «πόλεμο» της British Airways εναντίον της Virgin Atlantic που πρωτοεμφανίστηκε το 1984 με μόλις ένα αεροσκάφος και εξελίχθηκε σε μια από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείας του κόσμου.

Ο υποψήφιος για ΕΜΜΥ και Όσκαρ

Άντριου Γκάρφιλντ θα είναι εκτός απροόπτου εκείνος που θα κάνει τον Άγγλο μεγιστάνα και δαιμόνιο επιχειρηματία στη σειρά «Hot Air» (αερολογίες), έξι επεισοδίων, σε σκηνοθεσία που ανερχόμενου Ντέιβιντ Λιτς, παραγωγή της FX Productions, για την οποία, στην μάχη διεκδίκησης της  μεταξύ των μεγάλων στούντιο, φέρεται ότι επικράτησε η Universal Studios.

Άντριου Γκάρφιλντ – Ρίτσαρντ Μπράνσον

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο «Dirty Tricks» («Βρώμικα κόλπα») του διακεκριμένου Άγγλου δημοσιογράφου Μάρτιν Γκρέγκορι, σύμφωνα και με την ιστοσελίδα Deadline. Στις σελίδες του βιβλίου ο Γκρέγκορι αναπτύσσει την ιστορία του δισεκατομμυριούχου Μπράνσον και τη συναρπαστική-εντυπωσιακή άνοδο της Virgin Atlantic.

Στη σειρά δίδεται έμφαση στην περίοδο εκείνη κατά την οποία ο εθνικός αερομεταφορέας του Ηνωμένου Βασιλείου, η British Airways, άρχισε να νιώθει ότι η κυριαρχία της απειλούνταν από την ανάπτυξη της Virgin Αtlantic, η οποία ντεμπουτάρισε το 1984 με ένα μισθωμένο αεροπλάνο και μέχρι το 1990 κατάφερε να εξασφαλίσει θέσεις προσγείωσης και στάθμευσης στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Τότε η ΒΑ άρχισε μια εκστρατεία με αθέμιτα μέσα, με μέλη του προσωπικού της να παρεμβαίνουν σε αρχεία επιβατών, να υποδύονται εργαζόμενους στην Virgin Atlantic, προσπαθώντας να αποσπάσει διαβαθμισμένες πληροφορίες για τον -τότε- πρωτοεμφανιζόμενο ανταγωνιστή της και παράλληλα να πείσει τους πελάτες της Virgin να στραφούν σε εκείνη.

Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και ο Μπράνσον πληροφορήθηκε τις μεθοδεύσεις της ΒΑ από άνθρωπο των βρετανικών αερογραμμών και αμέσως προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας την τακτική της British Airways.

Ντέιβιντ Λιτς

Σε απάντηση, η BA έστησε την «Operation Barbara» («Επιχείρηση Βαρβάρα»), διοχετεύοντας κατασκευασμένες αρνητικές ιστορίες σε ΜΜΕ για την Virgin Atlantic.

Ο Μπράνσον μήνυσε της αεροπορική εταιρεία και η υπόθεση που προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας εν τέλει διευθετήθηκε την παραμονή της δίκης, με τον ΒΑ να απολογείται και να πληρώνει τα δικαστικά έξοδα της Virgin συν τις αποζημιώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πυρόπληκτος σε ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ: «Εμένα δεν θα μου λες σουτ όταν καίγεται η περιουσία μου» (video)

Τηλεθέαση: «Μην αρχίζεις τη Mουρμούρα» όπως «Σασμός»

Φωτιά στην Παλλήνη: Η συγκλονιστική στιγμή που οι φλόγες απειλούν το συνεργείο του Alpha (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα