«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον, η Amazon Prime Video και τα παρασκήνια στα γυρίσματα (Photos/Video)

Ο σκηνοθέτης της τριλογίας ταινιών «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» και «Χόμπιτ» που βασίζονται στα βιβλία του Τζέι Αρ Αρ (Τζόν Ρόναλντ Ρούελ) Τόλκιν, Πίτερ Τζάκσον, αποκάλυψε ότι στελέχη της Amazon Studios του είχαν κάνει κρούση για να συνεργαστεί στην υπερπαραγωγή «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Τα δαχτυλίδια της εξουσίας» που ετοιμάζεται για την πλατφόρμα Amazon Prime Video, ότι του υποσχέθηκαν πως θα του έστελναν σενάρια

αλλά στην συνέχεια «εξαφανίστηκαν».

Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα υποστηρίζουν άνθρωποι της Amazon Studios.

Τον είχαν στο «περίμενε»

«Ζήτησαν από την παραγωγή εγώ και ο σεναριογράφος- παραγωγός Φραν Γουάλς να συμμετάσχουμε στη δημιουργία της σειράς και τους απάντησα ότι αν δεν δούμε πρώτα τα σενάρια δεν μπορούμε να πούμε κάτι. «Μόλις έχουμε τα πρώτα δυο σενάρια στα χέρια μας αμέσως θα σάς τα στείλουμε», διαβεβαίωσαν.

Όμως έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση», υποστήριξε ο Τζάκσον σε podcast του Hollywood Repoter, τονίζοντας ότι δεν έχει το παραμικρό παράπονο.

Σε συνέντευξη του στο ίδιο Μέσο που θα βγει στη δημοσιότητα σύντομα ο σκηνοθέτης εξηγεί ότι ακριβώς επειδή γνωρίζει πόσο δύσκολη διαδικασία είναι η συγγραφή σεναρίων, αλλά και επειδή δεν γνωρίζει τα μέλη της σεναριακής ομάδας της σειράς, ζήτησε να έχει κάτι χειροπιαστό ώστε να είναι σε θέση να πει αν θα μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή.

«Τα σενάρια δεν ήρθαν ποτέ, αλλά δεν με πειράζει. Δεν υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε.

Ο Τζάκσον αναμένει να δει τη σειρά αποσαφηνίζοντας πως ό,τι προηγήθηκε τον αφήνει ανεπηρέαστο.

«Η δημιουργία ταινιών είναι αρκετά δύσκολη. Αν κάποιος κάνει μια καλή ταινία ή τηλεοπτική σειρά, είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε. Περιμένω με ανυπομονησία να δω τα επεισόδια, ως απόλυτα ουδέτερος θεατής».

Ο Τζάκσον προσθέτει ότι «η Amazon ποντάρει τα πάντα στον Τόλκιν, δεδομένου του τεράστιου προϋπολογισμού που φθάνει το μισό δισ. δολάρια για την πρώτη σεζόν της σειράς».

Νομικά κωλύματα

Στους ισχυρισμούς του Τζάκσον η Amazon Studios επισήμως εξήγησε ότι υπήρχε δεσμευτικός όρος στο πλαίσιο εκχώρησης των πνευματικών δικαιωμάτων, να μην έχουν κοινά σημεία οι ταινίες με τη σειρά.

«Ήμασταν υποχρεωμένοι να διαχωρίσουμε τη σειρά από τις ταινίας» τονίζει η Amazon εκφράζοντας παράλληλα τον σεβασμό της στον σκηνοθέτη.

Άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα της παραγωγής της σειράς εξήγησαν ότι υπήρχαν ανησυχίες από νομικές δεσμεύσεις που έθεταν διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη σειρά και τα φιλμ τα οποία ανήκουν στην Warner Bros.

Ανεπιθύμητος

Στο παρασκήνιο ίσως το πιο σοβαρό από όλα είναι ότι οι διαχειριστές της περιουσίας του Τόλκιν ήταν αντίθετοι με την ανάμιξη του Τζάκσον στην παραγωγή της σειράς.

Σε εκείνους που γνωρίζουν δεν προκαλεί έκπληξη καθώς οι διαχειριστές δεν είχαν ανάμιξη στην τριλογία του «Άρχοντα» και ο γιός του συγγραφέα, Κρίστοφερ Τολκιν, είχε καταγγείλει στον Τύπο ότι τα βιβλία του πατέρα του «ξεκοιλιάστηκαν», υποστηρίζοντας ότι μετατράπηκαν «σε ταινίες δράσης για νέους που στερούνται ομορφιάς και σοβαρότητας».

Διαβάστε επίσης

Η Disney ξεπέρασε για πρώτη φορά το Netflix

Η Μαρία Αναστασοπούλου με το μαγιό της λίγο πριν μπει στο στούντιο του «Καλημέρα Ελλάδα» (Photo)

Οι Αντετοκούνμπο και η Εθνική μπάσκετ εκτόξευσαν την τηλεθέαση της ΕΡΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο Άρχοντας, Δαχτυλιδιών, Πίτερ Τζάκσον, Amazon Prime Video, PhotosVideo,o archontas, dachtylidion, piter tzakson, Amazon Prime Video, PhotosVideo