Ο Ανδρουλάκης σε ρόλο… Μάρλον Μπράντο, η στροφή Τσίπρα και το γλυκόπικρο ποτήρι του Καραμανλή

Συνήθως λένε, «άλλα γι’ άλλα, της Παρασκευής το γάλα». Όμως, παρότι είναι Παρασκευή λέω να προσπαθήσω να κόψω δρόμο όπως λένε στο χωριό μου και να επιχειρήσω να εξηγήσω κάποια πράγματα.

1. Η στροφή του Τσίπρα σε σχέση με τον Πολάκη διαπιστώνεται – με κουβέντες και ρεπορτάζ – ότι εκπορεύθηκε από το γεγονός ότι η διείσδυση στο κέντρο δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και ξαναγυρίζουμε να μαντρώσουμε το μαγαζί και βλέπουμε τι θα γίνει με το τελευταίο κατοστάρι προς την κάλπη.

2. Η τοποθέτηση του Ανδρουλάκη

«ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας πρωθυπουργός, αλλά θα υποδείξω πολιτικό πρόσωπο» εκτός από το ότι κατά κάποιο τρόπο είναι προσβολή στους ψηφοφόρους, ο Νίκος θα νόμιζε ότι θα πιάσει τόπο. Είναι σαν να προσπάθησε να μιμηθεί τη φραση του Μάρλον Μπράντο -ως Βίτο Κορλεόνε στον Νονό- «θα του κάνω μια προσφορά την οποία δεν μπορεί να αρνηθεί» αλλά έτυχε αρνητικής υποδοχής από τα δύο κόμματα, αλλά και από… το μισό δικό του. Πρωθυπουργό επιλέγει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και όχι μέσα απο μια συμφωνία που προκύπτει από διαβουλεύσεις, κατά κάποιο τρόπο, αντιθεσμικές. Εκτός αν παραστεί ανάγκη από αδιέξοδο.

3. Διερευνητικές εντολές θα γίνουν μετά τα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης – αν το επιτρέπουν οι αριθμοί – αλλιώς δεύτερες κάλπες στις 2 Ιουλίου και εκεί θα γίνει ο τελικός λογαριασμός.

4. Να τελειώσουμε με ολίγον Κώστα Καραμανλή Γ’. Δεν πρόκειται ο Μητσοτάκης να πάρει πρωτοβουλία να του πει κατέβα ή μην κατέβεις υποψήφιος στις Σέρρες. Μόνος του θα αποφασίσει το ναι, μόνος του το όχι. Μη μου ζητάτε να σας πω τι επιθυμεί ο Μητσοτάκης, γιατί είναι σαν να κλέβω εκκλησία και μάλιστα μια μέρα πριν του Ευαγγελισμού (Μεγάλη η Χάρη της Μεγαλόχαρης που γιορτάζει αύριο. Με… φόρα όλοι Τήνο!).

Διαβάστε επίσης:

Η αυτοδυναμία, οι κυβερνητικές συνεργασίες και οι τρίτες εκλογές που… δεν θα έρθουν

Ο Μητσοτάκης προκήρυξε εκλογές για Μάιο και άφησε ξεκρέμαστο τον Καραμανλή Γ´

Το αυτογκόλ της κυβέρνησης στη Βουλή και η τρικλοποδιά… Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρουλάκης, … Μάρλον Μπράντο, Τσίπρα, Καραμανλή,androulakis, … marlon branto, tsipra, karamanli