Ο Κουκουλόπουλος και ο Τούρινγκ

Με μια, κατά την άποψή μας ιστορική, ατάκα έκλεισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρης Κουκουλόπουλος, την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Απευθυνόμενος προς όλους τους παριστάμενους, ο Κ. Κουκουλόπουλος τους παρότρυνε «να πάτε εδώ στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και να ανάψετε ένα κεράκι για τον Άλαν Τούρινγκ, γιατί χωρίς αυτόν ίσως να μην βρισκόμασταν εδώ, αν οι ναζί

είχαν κερδίσει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Για τους λίγους που ίσως δεν το γνωρίζουν, ο Βρετανός μαθηματικός και κρυπτογράφος Άλαν Τούρινγκ, μαζί με μια ομάδα επιστημόνων στο Μπλέτσλι Παρκ, κατόρθωσαν να «σπάσουν» τον κώδικα της κρυπτογραφικής μηχανής «Enigma» που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί για να στέλνουν μηνύματα στα υποβρύχιά τους.

Ο Τούρινγκ, όμως, υπήρξε και ένα από τα πιο γνωστά θύματα των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων: το 1952 καταδικάστηκε για την κατηγορία της σεξουαλικής διαστροφής και υποχρεώθηκε σε αυτό που ονομάζεται «χημικός ευνουχισμός», δηλαδή, εγχύσεις ορμονών οιστρογόνων, που κατέστρεψαν την υγεία του.

Τελικά, ο Τούρινγκ αυτοκτόνησε με κυάνιο το 1954. Το 2009 ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν δήλωσε δημόσια συγγνώμη εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης για τη συμπεριφορά του κράτους απέναντι στον Άλαν Τούρινγκ, ενώ στις 24 Δεκεμβρίου 2013, η βασίλισσα Ελισάβετ του απένειμε χάρη…

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση «Μπελέρη» – Ράμα σε Ιωαννίδη στις Βρυξέλλες: Η Αλβανία δεν είναι Σιβηρία

Ντόρα Μπακογιάννη για γάμο ομοφύλων: Περήφανη για το νομοσχέδιο, επιτέθηκε στο ΚΚΕ – «Κάποιοι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα»

Ποια θα είναι η ποινή Κασσελάκη σε Πολάκη αν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο;

Keywords
Τυχαία Θέματα