Ντιμπέιτ υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει ο Παππάς για τηλεμαχία, ανοιχτή συζήτηση αντιπροτείνει ο Τσακαλώτος

Σύσκεψη για οργανωτικά ζητήματα της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα με τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία και υπό την Γραμματέα της ΚΕ Ράνια Σβίγκου. Στη συζήτηση τέθηκε ασφαλώς και το θέμα του ντιμπέιτ, για το οποίο ωστόσο δεν υπήρξε «λευκός καπνός», επομένως παραπέμπεται σε νέα σύσκεψη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Η πλευρά του Νίκου Παππά επιμένει για τηλεοπτικό ντιμπέιτ στην ΕΡΤ

στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να παρουσιαστούν οι διαφωνίες μεταξύ των υποψηφίων και να υπάρξει ένα πολιτικό γεγονός που θα τονώσει τη συμμετοχή. Η πλευρά αυτή θεωρεί ότι υπήρξε θετική διάθεση από τους άλλους υποψηφίους και υποστηρίζει ότι δεν απορρίφθηκε η λογική του τηλεοπτικού ντιμπέιτ απλώς ζητήθηκε περισσότερος χρόνος για περίσκεψη από την πλευρά Τσακαλώτου.

Από την άλλη η πλευρά Τσακαλώτου πρότεινε στην σύσκεψη αυτή την πραγματοποίηση μιας ανοιχτής συζήτησης μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Πειραιά η οποία έχει προσφερθεί και έχει αποστείλει σχετική πρόσκληση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Παππά δεν αποκλείει μια τέτοια συζήτηση επιμένει όμως και σε διεξαγωγή τηλεοπτικού ντιμπέιτ, με το οποίο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται πως διαφωνεί, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία με τις φωτιές. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook «ενδεχόμενη διεξαγωγή του, μέσα σε αυτό το κλίμα, θα έδειχνε αδιαφορία για την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες».

Πιο αναλυτικά, για την πρότασή του αυτή για μία ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των τεσσάρων και το σκεπτικό που τη συνοδεύει, προχώρησε σε ανάρτηση στο facebook, όπου αναφέρει τα εξής:

«Βιώνουμε ένα δραματικό καλοκαίρι, με πυρκαγιές που προκαλούν ανυπολόγιστη καταστροφή στη χώρα, και αναδεικνύουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο την αναποτελεσματικότητα μιας τραγικής κυβέρνησης και ενός ανήμπορου κράτους.

Κατά συνέπεια, η πρόταση για ένα debate, με όρους μάλιστα τηλεοπτικού θεάματος, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ιδωθεί υπό το φως των νέων δεδομένων, αφού ενδεχόμενη διεξαγωγή του, μέσα σε αυτό το κλίμα, θα έδειχνε αδιαφορία για την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες.

Επειδή, όμως, ο διάλογος με τους πολίτες είναι διαρκές ζητούμενο, προτείναμε – αντί του debate – τη διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης με τη συμμετοχή και των τεσσάρων υποψηφίων, πρόταση που έγινε δεκτή και θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά – που είχε άλλωστε στείλει σχετική πρόσκληση.

Ανοιχτοί πάντοτε στο διάλογο και υπέρμαχοι της ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων –άλλωστε, με την Έφη, τον Νίκο, τον Στέφανο, δεν είμαστε αντίπαλοι αλλά σύντροφοι – οφείλουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να έχουμε το μυαλό μας στις ανάγκες της χώρας και των συνανθρώπων μας και, φυσικά, το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία και τις πρόσκαιρες εντυπώσεις».

Η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου, εμφανίστηκε θετική στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, υπό προϋποθέσεις, δηλαδή να συμφωνηθούν κάποιες θεματικές και να ληφθεί σοβαρά υπόψη η συγκυρία των πυρκαγιών. Θετική ήταν επίσης, απέναντι και στην πρόταση Τσακαλώτου για μια ανοιχτή συζήτηση.

Όσον αφορά την πλευρά του Στέφανου Τζουμάκα, λέει «ναι» σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τους όρους που συμφωνήθηκαν στην αρχική σύσκεψη τον Ιούλιο (να είναι συζήτηση μεταξύ συντρόφων και όχι μια διαδικασία μεταξύ ανταγωνιστών) «ναι» και στην πρόταση για μια ανοιχτή συζήτηση, διευκρινίζεται δε ότι δεν αντιλαμβάνεται αυτές τις δύο συζητήσεις διαζευκτικά, μπορούν να γίνουν και οι δύο. Μάλιστα η πλευρά αυτή περαιτέρω προτείνει να γίνει μια συζήτηση και σε επίπεδο Αθήνας, πέραν αυτής στην οποία καλεί η Νομαρχιακή Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

«Αυτοψία» Μητσοτάκη στην Πάρνηθα μετά την «μαύρη» πρωτιά της Ελλάδας στη Μεσόγειο – Κόλαφος τα στοιχεία του Meteo

ΣΥΡΙΖΑ: Στο Σπόρτινγκ το Διαρκές Συνέδριο στις 2 Σεπτεμβρίου

Τη Βάσω Χοχλάκα στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Τη στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα