Νίκος Βερλέκης: «Σκηνοθέτης μύριζε τις μασχάλες και τα παπούτσια των ηθοποιών! Ήταν εξευτελισμός… »(video)

Για όλα μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης.

Για το γεγονός ότι απέχει από την τηλεόραση είπε: «Δεν έχει έρθει ακόμα κάποια πρόταση που να με έχει ικανοποιήσει στη μυθοπλασία. Δεν θέλω να απέχω από την τηλεόραση, δεν είναι κάτι που με ευχαριστεί, όμως αν δεν κάνεις και κάτι που σου αρέσει, δεν υπάρχει και κανένας λόγος να εμφανίζεσαι. Η πρώτη μου κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στο “Μία κυρία στα μπουζούκια” του Γιάννη Δαλιανίδη. Ήταν μια μικρή εμφάνιση,

μια σκηνή όλη κι όλη».

Για το φλερτ εκείνη την εποχή και για το αν ανταποκρινόταν είπε: «Δεν ερχόμουν ποτέ σε δύσκολη θέση, γιατί ήξερα να ανταποκριθώ και αρνητικά και θετικά σε περίεργες προτάσεις. Ασφαλώς και ανταποκρίθηκα θετικά σε κάποιες ερωτικές προτάσεις. Και ποιος δεν ανταποκρίνεται; Αν σου αρέσει ένας άνθρωπος, ανταποκρίνεσαι, αν δεν σου αρέσει, όχι. Υπήρξαν βέβαια, και άνθρωποι που δεν μπορούσαν να πουν το όχι εύκολα. Ασφαλώς με φλέρταραν έντονα εκείνη την περίοδο και φλέρταρα κι εγώ. Το φλερτ εκείνη την εποχή ήταν πολύ πιο ελεύθερο από ότι είναι σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Ειρήνη Παπά και το μυστικό του έρωτα

Για τη σχέση του με την Ειρήνη Παπά, ο Νίκος Βερλέκης δήλωσε: «Είχε έρθει ο Μιχάλης Κακογιάννης να δει μια παράσταση και μετά φύγαμε από την παράσταση μερικά άτομα και πήγαμε στο σπίτι της Ειρήνης Παπά. Έτσι τη γνώρισα. Την ημέρα που βγήκαμε και φάγαμε μαζί, ξενυχτήσαμε μιλώντας μέχρι τις οκτώ το πρωί. Στις οκτώ το πρωί έφυγα από το σπίτι, μετά ξαναγύρισα και από τότε, δεν έφυγα ποτέ. Μείναμε μαζί για οκτώ χρόνια».

Όσο για το μυστικό που κάνει τον έρωτα να αντέχει στον χρόνο, ο ηθοποιός εξήγησε: «Το στοιχείο που κάνει τη σχέση με τη γυναίκα μου να αντέχει στο χρόνο, είναι “να βάζεις νερό στο κρασί σου”. Επίσης, είχαμε κάνει μια συμφωνία παλιότερα με τη γυναίκα μου, πως ό,τι κι αν συμβεί την ημέρα, το βράδυ, στο κρεβάτι, θα είμαστε αγκαλιά και όλα καλά».

Το κίνημα #metoo και το εργασιακό bullying

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων του και το κίνημα #metoo. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν γνώριζε ο ίδιος για κάποιο από τα περιστατικά, θα το είχε καταγγείλει ήδη.

«Την περίοδο που ήμουν μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου στο ΣΕΗ, δεν είχαμε καταγγελίες τέτοιου τύπου. Με σόκαραν αυτά που ακούστηκαν, είναι καταδικαστέα. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Ναι, είχαμε ακούσει για διάφορα, αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα. Αν ήξερα, θα το είχα καταγγείλει εγώ ο ίδιος», είπε σχετικά.

Για το εργασιακό bullying είπε: «Κατά καιρούς, κάποιοι μιλούσαν για εργασιακό εκφοβισμό, όχι όμως σε δουλειές που ήμουν εγώ. Τα ακούγαμε, αλλά δεν μας έκανε και μεγάλη εντύπωση. Εμείς οι παλιότεροι είχαμε συνηθίσει σε αυτό το είδος, γιατί οι παλιότεροι σκηνοθέτες ήταν λίγο σκληροί με τους ηθοποιους. Δεν τολμούσαμε να πούμε ότι ο τάδε με έβρισε», εξήγησε ο ηθοποιός.

Ο σκηνοθέτης που μύριζε… μασχάλες

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε μια συνεργασία που είχε στο παρελθόν και την… αηδιαστική συνήθεια που είχε ένας σκηνοθέτης. «Θυμάμαι ότι περνούσε ένας σκηνοθέτης από τους ηθοποιους και μύριζε τις μασχάλες τους και τα παπούτσια τους. Αυτά τα πράγματα γίνονταν δημόσια και μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση τότε αυτό, είχα ενοχληθεί πολύ. Ήταν εξευτελισμός για τα παιδιά. Σήμερα πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός στους ανθρώπους», ανέφερε.

Τέλος μίλησε για τις φορές που αποχώρησε από δουλειές: «Μία, δύο φορές έχω αντιμετωπίσει άσχημες συμπεριφορές από συνάδελφους. Μάλωσα, διαφώνησα και στο τέλος, σηκώθηκα και έφυγα. Έχω αποχωρήσει από θεατρική παράσταση και από τηλεοπτική σειρά πριν ξεκινήσει και δεν το μετάνιωσα».

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Τερλέγκας: «Έφτασα 2 φορές κοντά στον θάνατο – Με έσωσε η Παναγία» (Video)

Ελένη Καστάνη: Τι είπε για την κόντρα της με τη Σοφία Μουτίδου (Video)

Σταύρος Νικολαΐδης: «Γιατί, παιδιά, δεν μπορούμε να κάνουμε αστεία με τους βιασμούς;»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκος Βερλέκης, Σκηνοθέτης, Ήταν …,nikos verlekis, skinothetis, itan …