Νικητής αυτοανακηρύχθηκε ο Νετανιάχου: Το Ισραήλ «πέτυχε μια ιστορική νίκη» εναντίον του Ιράν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ «πέτυχε μια ιστορική νίκη» εναντίον του Ιράν.

«Το Ιράν δεν θα έχει πυρηνικά όπλα», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ θα «ματαιώσει οποιαδήποτε προσπάθεια» για την ανοικοδόμηση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε την εκστρατεία απέναντι στον ιρανικό άξονα, να νικήσουμε τη Χαμάς και να επιτύχουμε την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, τόσο των ζωντανών όσο και των

νεκρών», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου έπλεξε το εγκώμιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι το Ισραήλ «δεν είχε ποτέ έναν καλύτερο φίλο στον Λευκό Οίκο».

Παράλληλα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραήλ Κατζ, δήλωσε ότι η χώρα του «θα σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός, υπό την προϋπόθεση ότι η άλλη πλευρά (το Ιράν) το κάνει επίσης».

I spoke moments ago with U.S. Secretary of Defense @PeteHegseth.
I thanked him for President @realDonaldTrump bold decision to act with Israel against the Iranian nuclear threat.

The Secretary praised Israel and the IDF for the historic achievements made.

I emphasized that…

— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) June 24, 2025Μετά τον πόλεμο με το Ιράν, το Ισραήλ λέει ότι «επικεντρώνεται ξανά στη Γάζα»

Ο ισραηλινός στρατός «επαναπροσδιορίζει την εστίασή του στη Γάζα», ανακοίνωσε ο αρχηγός του επιτελείου του μετά την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας με το Ιράν.

«Τώρα επικεντρωνόμαστε ξανά στη Γάζα, για να φέρουμε τους ομήρους πίσω στην πατρίδα τους και να διαλύσουμε το καθεστώς της Χαμάς», δήλωσε ο αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ σε στρατιωτική ανακοίνωση.

Η Πολιτική Άμυνα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι 46 άνθρωποι που περίμεναν βοήθεια σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά κοντά σε κέντρα διανομής στο παλαιστινιακό έδαφος που λιμοκτονεί από περισσότερους από 20 μήνες πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Ιρακινό ομόλογό του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Τι θα υπογραμμίσει στην παρέμβασή του ο Μητσοτάκης

NBC News: Η ισραηλινή ηγεσία «έκπληκτη» και «ντροπιασμένη» από τη δημόσια επίπληξη του Τραμπ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νικητής, Νετανιάχου, Ισραήλ, Ιράν,nikitis, netaniachou, israil, iran