ΓΓΙΦ: Ενημερώτικο σημείωμα «Γυναίκες και Υγεία»

ΕΛΛAΔΑ

Το τρίτο Ενημερωτικό σημείωμα του Παρατηρητηρίου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) εντάσσεται στο θεματικό πεδίο “Γυναίκες και Υγεία”.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Έρευνας Υγείας έτους 2009 και της Έρευνας Υγείας 2014 της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το θέμα της χρήσης υπηρεσιών υγείας εκ μέρους των γυναικών όσον αφορά τη Μαστογραφία και το ΤΕΣΤ ΠΑΠ, καθώς και του Παρατηρητηρίου Ισότητας των Φύλων με τους εξής δείκτες:

Ποσοστό γυναικών που έχουν υποβληθεί σε μαστογραφία

Ο δείκτης υπολογίζεται ως το πηλίκο των γυναικών (ηλικίας άνω των 15 ετών) που έχουν υποβληθεί έστω και μια φορά σε μαστογραφία προς το συνολικό αριθμό γυναικών (ηλικίας άνω των 15 ετών).

Η μαστογραφία είναι μία ανώδυνη ακτινολογική εξέταση που χρησιμοποιεί χαμηλής δόσης ακτινοβολία και επιτρέπει την ανίχνευση προβλημάτων του μαστού.

Ποσοστό γυναικών που έχουν υποβληθεί σε κυτταρολογικό έλεγχο κατά Παπανικολάου (TEΣΤ ΠΑΠ)

Ο δείκτης υπολογίζεται ως το πηλίκο των γυναικών (ηλικίας άνω των 15 ετών) που έχουν υποβληθεί έστω και μια φορά σε ΤΕΣΤ ΠΑΠ προς το συνολικό αριθμό γυναικών (ηλικίας άνω των 15 ετών).

Ο κυτταρολογικός έλεγχος κατά Παπανικολάου (Τεστ-Παπ) είναι μια ανώδυνη εξέταση και επιτρέπει την ανίχνευση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

ΓΓΙΦΓενική Γραμματεία Ισότητας ΦύλωνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα