Νέος γύρος σκληρών διαβουλεύσεων (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ανοιχτά πλέον όλα τα ενδεχόμενα συνεχίζονται και σήμερα στις Βρυξέλλες οι πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδος και θεσμών τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όσο και σε επίπεδο κορυφής. Λίγο πριν τις 11 το πρωί ξεκίνησε ο νέος γύρος διαβουλεύσεων σε ανώτατο πολιτκό επιπέδο με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από την έναρξη του σημερινού Eurogroup.

12.05 «Θρασύτατες» χαρακτήρισε τις προτάσεις των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών

Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, ούτε μία στο εκατομμύριο.

12.00 Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιο για τις επενδύσεις του πακέτου Γιούνκερ, Γίρκι Κατάινεν, στις Βρυξέλλες, όπου ο επικεφαλής του Ποταμιού πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ας φτάσουμε στη συμφωνία και εν συνεχεία θα έχουμε την ευκαιρία να αναζητήσουμε ευθύνες για την καθυστέρηση 5 μηνών #Σκάι 100,3

Nikos Dendias (@NikosDendias) June 25, 2015

2 offls: if @atsipras doesn't have deal by 11am, creditor plan given to 1pm #eurogroup. "Take it or leave it" arrives http://t.co/RlEEmhd884

— Peter Spiegel (@SpiegelPeter) June 25, 2015

11.35 Την άμεση καταβολή στην Ελλάδα ποσού 1,85 δισ. ευρώ που θα είναι διαθέσιμο πριν τις 30 Ιουνίου, οπότε και πρέπει να καταβληθεί η δόση των 1,9 δισεκ. στο ΔΝΤ μελετά το Eurogroup, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, σύμφωνα με το Bloomberg.

11.29 Ξυδάκης: Η Αθήνα δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο

Την άποψη ότι η Αθήνα έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια με την πρότασή της για την επίτευξη συμφωνίας, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ. «Η Αθήνα έδειξε ότι έχει φτάσει στο τέλος, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. Ο πρωθυπουργός είπε ότι τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης. Ας μιλήσει η Ευρώπη. Μίλησε προχθές. Ακόμη και η κ. Μέρκελ είπε κάτι. Έβγαλε, όμως, έξω το χρέος, ως μη όφειλε. Δεν μπορεί να πηγαίνει πίσω από την υπόσχεση του Νοεμβρίου του 2012» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης για τα περιθώρια υποχωρήσεων της κυβέρνησης.

11.10 Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πολεμά για την διατήρηση ενός ισχυρού ευρώ, ενώ αναφέρει πως ο ίδιος θεωρεί χαμένη υπόθεση την υπόθεση της Ελλάδας.
Παράλληλα, σημειώνει πως ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή της σε τέσσερα έγγραφα
* Αίτηση για παράταση του προγράμματος δανεισμού
* Συμφωνία Ελλάδας με ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων
* Έγγραφο με το οποίο θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του χρέους και
* Διαβεβαίωση από την Αθήνα ότι θα αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου

11.02 Εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ δεν θα ήταν το τέλος για την ευρωζώνη, αν και θα αποτελούσε μια σκληρή δοκιμασία για την περιοχή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank, Μάρτιν Μπλέσινγκ

11.00 Mε πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο με την αγορά να δέχεται πιέσεις, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση λόγω των εξελίξεων στις Βρυξέλλες

10.58 «Τη Δευτέρα υποδέχθηκαν όλοι με επίσημες δηλώσεις την πρόταση της κυβέρνησης. Από τότε, η σκληροπυρηνική φράξια με εμπνευστές το ΔΝΤ και την πλευρά Σόιμπλε άρχισε την αντεπίθεση», δήλωσε στον Αlpha 989 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Δεν θέλουν συμφωνία, δεν θέλουν να μείνουμε στην Ευρώπη, ζητούν ταπείνωση, ρήξη, υποταγή και στο βάθος γρήγορη πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα. Εκτιμώ ότι δεν θα τους περάσει», συμπλήρωσε

Η σκληροπυρηνική φράξια των δανειστών δεν θέλει συμφωνία,αλλά ρήξη, ταπείνωση της Ελλάδας κ πτώση της Κυβέρνησης Τσίπρα.Δεν θα τους περάσει!

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) June 25, 2015

10.50 Ξεκίνησε ο νέος γύρος διαβουλεύσεων σε ανώτατο πολιτκό επιπέδο με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από την έναρξη του σημερινού Eurogroup.

10.40 Πριν από λίγα λεπτά εισήλθε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η ελληνική διαπραγματευτική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

And the main man-@tsipras_eu has entered the ring. pic.twitter.com/v8LwofhiKx

— Simon Marks (@MarksSimon) June 25, 2015

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος», έγραψε νωρίτερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Là où il y a une volonté, il y a un chemin

— Pierre Moscovici (@pierremoscovici) June 25, 2015

Μετά τη διακοπή των διαβουλεύσεων του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών λίγο πριν τις δύο χθες το βράδυ, τα τεχνικά κλιμάκια έπιασαν ξανά δουλειά σήμερα στις 7 το πρωί, για ένα νέο γύρο διαβουλεύσεων. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων, σύμφωνα με κοινοτική πήγη ήταν "εποικοδομητικές".

10.38 "Δύσκολο να τηρηθούν οι υποσχέσεις. Οι θυσίες θα είναι αναπόφευκτες", δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην La Repubblica

Στις 10 ώρα Ελλάδας ήταν προγραμματισμένη στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες νέα εξαμερής συνάντηση, μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, των επικεφαλής των τριών θεσμών, του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

10.44 Είμαστε αντιμέτωποι με ένα καρτέλ δανειστών δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος στο Star.

9.30 Υπάρχουν βαθιές διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης υποστήριξε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ότι η τακτική των δανειστών να απορρίπτουν μέτρα που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση και να βάζουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης δικά τους, δείχνει ότι ο εκβιασμός απέναντι στην Ελλάδα έχει φτάσει στο αποκορύφωμα του.

9.06 "Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, αλλά με διαφορετικές πιθανότητες το καθένα. Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι η αταλάντευτη προσπάθεια της κυβέρνησης να βρεθεί ένας έντιμος συμβιβασμος" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

8.15 Το κλίμα των δραματικών διαπραγματεύσεων έδωσε με ένα tweet ο Πάνος Καμμένος που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Άμυνας έγραψε το πρωί της Πέμπτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Έχετε εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση που επιλέξατε εδώ δίνουμε μάχη με τους δανειστές και με τους αντιπροσώπους τους που ήλθαν να "βοηθήσουν"...»

Έχετε εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση που επιλέξατε εδώ δίνουμε μάχη με τους δανειστές και με τους αντιπροσώπους τους που ήλθαν να "βοηθήσουν"...

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) June 25, 2015

διαβουλεύσειςΜοσκοβισίΤσίπραςεξαμερήςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα