Bloomberg: H Ελλάδα θα μπορούσε να αντλήσει 3,35 δισ. στις αρχές Ιουλίου εάν επέλθει συμφωνία

Χρηματοδότηση από την Ευρωζώνη, ύψους μέχρι και 3,35 δισ. ευρώ θα μπορούσε να αντλήσει η Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου εάν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, χάρη σε δεσμεύσεις περί διαμοιρασμού κερδών από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών- μελών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως σημειώνεται, οι υπουργοί
Οικονομικών της Ευρωζώνης, που ελέγχουν τη διανομή/ απόδοση των κερδών από το Securities Market Program (SMP), εξετάζουν το ενδεχόμενο αποδέσμευσης κάποιων ποσών εντός των ημερών, εάν η Ελλάδα μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους.

Τα κέρδη από το SMP μπορούν να διαμοιραστούν γρήγορα, επειδή οι υπουργοί δεν χρειάζονται την έγκριση των κοινοβουλίων, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη. Αντ' αυτού, οι χώρες περνούν το μερίδιό τους από τα κέρδη σε έναν λογαριασμό στον ESM (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας), που μπορεί να τα διοχετεύσει στην Ελλάδα όταν οι υπουργοί Οικονομικών δώσουν την έγκρισή τους. Ωστόσο, κάποιες χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, διατηρούν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με το αν αυτό θα αποτελούσε τη σωστή στρατηγική, σημείωσε ένας άλλος από τους αξιωματούχους. Επίσης, ένας άλλος εξ αυτών πρόσθεσε ότι, πριν τις 30 Ιουνίου, 1,85 δισ. ευρώ από τα κέρδη του 2014 είναι διαθέσιμα, αν ζητηθεί, ενώ την 1η Ιουλίου αναμένονται άλλα 1,5 δισ. από τα κέρδη του 2015, τα οποία θα ήταν επίσης διαθέσιμα εάν το επιθυμεί το Eurogroup.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα