Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Έχρισε εαυτόν αδελφό Αλβανών και Εβραίων και δεν ξεχνά «τη σφαγή στην Τριπολιτσά»

Στην εθνικιστική ρητορική που χρησιμοποίησε από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φτάνοντας στο σημείο να κάνει ανάρτηση για την άλωση της Τριπολιτσάς.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι», επισημαίνει ο Τούρκος πρόεδρος.

23 Eylül 1821 günü gerçekleştirilen, binlerce Müslüman Türk’ün, Arnavut

kardeşlerimizin ve Yahudilerin acımasızca, barbarca katledildiği Tripoliçe Katliamı’nı unutmadık, unutmayacağız. pic.twitter.com/3dTd0Fl1n2

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) September 23, 2022

Κατά την ομιλία του στη 77η  Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ερντογάν υπερασπιζόμενος την πολιτική της χώρας του στο προσφυγικό, λέγοντας ότι «το όραμα της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η ειρήνη», εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας. Παράλληλα κατηγόρησε ευθέως τη χώρα μας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική» σχολίασε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Για την εργαλειοποίηση του προσφυγικού από πλευρά της Τουρκίας, για τον «πόλεμο των fake news» αλλά και τα «παιχνίδια» της γειτονικής χώρας, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

Διαβάστε επίσης:

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ: Συγκινητικό αφιέρωμα στον Κώστα Καζάκο – Παρούσα και η Μάγδα Φύσσα

Τι θα απαντήσει από το βήμα του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Εξεταστική: Αποχώρησε η αντιπολίτευση – Άρνηση της πλειοψηφίας για διεύρυνση της λίστας μαρτύρων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, Ερντογάν, Τριπολιτσά,neo, erntogan, tripolitsa