ΕΛ.ΑΣ: Δεν αποσύρονται οι αστυνομικοί από τα ΑΕΙ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι «η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανάκοινωη που εξέδωσε.

Συνεπώς, όπως

αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Νωρίτερα διακινήθηκαν πληροφορίες για «φρένο» στις περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εντός των ιδρυμάτων το οποίο φερόταν να έχει αποφασίσει η ΕΛΑΣ μετά από σύσκεψη με τις πρυτανικές αρχές τεσσάρων ΑΕΙ.

Αν και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβεβαίωνε τις πληροφορίες που ήθελαν να μπαίνει προσωρινά φρένο σε αστυνομικούς μέσα στις σχολές, στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων από τους φοιτητές.

Πληροφορίες από το 105,5 Στο Κόκκινο, έλεγαν ότι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε οι ΟΠΠΙ να βγουν εκτός των πανεπιστημιακών χώρων και να περιπολούν πέριξ των τεσσάρων πανεπιστημίων, καθώς φέρεται να διαπιστώθηκε ότι εντός των ιδρυμάτων δεν υπάρχουν οι «τεχνικές προϋποθέσεις» ώστε να συνεχιστούν οι περιπολίες.

Πάντως, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. επισήμαιναν ότι εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα σχέδια και ό,τι ζητούν οι πρυτανικές αρχές. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αλλαγή στον σχεδιασμό», ανέφεραν.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στην Καβάλα: Στην Ασφάλεια και συγγενείς του δράστη – Μυστήριο με την «απόλυσή» του (videos)

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη εκπαιδευτικού για παιδική πορνογραφία – Πάνω από 9.000 αρχεία στην κατοχή του

Έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό – Χρώσταγε 881 ευρώ στα κοινόχρηστα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΛ ΑΣ, ΑΕΙ,el as, aei