Νεκρός μαζί με το επιτελείο του ο Ρώσος ναύαρχος Σοκόλοφ λέει το Κίεβο – Σιγή από τη Μόσχα(photos)

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι από την επίθεση της Παρασκευής κατά του αρχηγείου του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σκοτώθηκε ο ναύαρχος Βίκτορ Σοκόλοφ, διοικητής του στόλου, μαζί με άλλους 33 αξιωματικούς.

Πρόκειται για μία από τις πλέον εντυπωσιακές επιθέσεις των Ουκρανών στην χερσόνησο της Κριμαίας και σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό σχεδιάστηκε να εκδηλωθεί την ώρα που γινόταν στην Σεβαστούπολη σύσκεψη ανώτατων αξιωματικών του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

We regret to announce the death of Viktor Sokolov, Commander of the Russian Black

Sea Fleet, in the Ukrainian attack.

A lover of puppies and kittens, a humanitarian, he loved to help those in need.

You will be sorely missed by all good souls.

Russian Embassy in ČR pic.twitter.com/7ibYgAUo9N

— Russian Embassy, CZE – пародийный аккаунт (@RussEmbCZE) September 25, 2023

«Από την επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σκοτώθηκαν 34 αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων ο διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Άλλοι 105 κατακτητές τραυματίστηκαν. Το κτήριο του αρχηγείου δεν επιδέχεται εργασιών αποκατάστασης», αναφέρεται σε ανάρτηση των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων σε εφαρμογή στο Telegram.

PREMIÈRE MONDIALE RUSSE : pour la première fois dans l’histoire, la Russie a réussi l’exploit d’intercepter un missile de croisière avec un amiral. Viktor Sokolov sur la photo est certainement ravi ! (C’est juste qu’on ne le trouve plus depuis ) pic.twitter.com/NL1tb1iiEU

— Le Zelenskyste (@VolodimirZelen1) September 25, 2023

Casualties of the Russian Black Sea Fleet Headquarters strike include Commander of the Russian Black Sea Fleet Admiral, Viktor Sokolov, Commander of the Russian Army at Zaporizhzhia, Colonel-General Alexander Romanchuk and his Chief of Staff, Lieutenant-General Oleg Tsekov. pic.twitter.com/CbTpcAOCSh

— W.Guy (@W_Guy_) September 25, 2023

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει τους ουκρανικούς ισχυρισμούς. Η Μόσχα έχει επιβεβαιώσει ότι εκδηλώθηκε ουκρανική επίθεση, ανακοινώνοντας ότι αγνοείται η τύχη ενός ένστολου.

Ukraine has claimed that the commander of Russia’s Black Sea Fleet, Adm. Viktor Sokolov, was killed in its attack on Sevastopolhttps://t.co/BsE0MLHULW

CNN (@CNN) September 25, 2023

Ο Guardian σημειώνει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή ο ουκρανικός ισχυρισμός για τον θάνατο του ναυάρχου Σοκόλοφ, ούτε για τον αριθμό των θυμάτων και δεν είναι σαφές πως ο ουκρανικός στρατός μπόρεσε να καταμετρήσει τον αριθμό νεκρών και τραυματιών από την επίθεση.

Διαβάστε επίσης:

David McCallum: Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός και πρωταγωνιστής στο «NCIS» (video)

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 300 τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη καυσίμων (videos)

ΗΠΑ: Πτήση θρίλερ – Οκτώ τραυματίες μετά από ισχυρές αναταράξεις (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νεκρός, Ρώσος, Σοκόλοφ, Κίεβο – Σιγή, Μόσχαphotos,nekros, rosos, sokolof, kievo – sigi, moschaphotos