Ενεργειακή κρίση: Νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα μελετά η κυβέρνηση – Σκέψεις για Fuel Pass 3

Με δεδομένο ότι η υπομονή των πολιτών ξεχειλίζει καθώς η καθημερινότητα τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη, στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους να εκτονωθεί το κλίμα έντασης που επικρατεί στην κοινωνία.

Καθώς μάλιστα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια παρέμβασης στα ράφια του σούπερ μάρκετ, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να συζητά παρεμβάσεις στα καύσιμα. Στο κυβερνητικό επιτελείο έχει ανοίξει και η συζήτηση ανάληψης πρωτοβουλίας για την τιμή του ντίζελ, η οποία είναι πλέον υψηλότερη και από τη βενζίνη και από το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα

με πληροφορίες το Fuel Pass 3 φαίνεται να έχει κλειδώσει για τον Νοέμβριο τόσο για το πετρέλαιο κίνησης όσο και τη βενζίνη. Ο πρόεδρος των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, σε συνέντευξη του επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης θα είναι στα 15 λεπτά το λίτρο, ως ίσχυε δηλαδή, ή αν θα φτάσει τα 20 – 25 λεπτά.

Στην κυβέρνηση οι απόψεις για την επαναφορά του Fuel Pass διίστανται όμως το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί αυτή η στρέβλωση και να επανέλθει η επιδότηση του ντίζελ στη αντλία, ώστε να μην υπάρχει το παράδοξο το πετρέλαιο κίνησης να είναι πιο ακριβό από αυτό της θέρμανσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η απόφαση για την επαναφορά της επιδότησης πετρελαίου κίνησης στην αντλία θα ληφθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή μέσα στην επόμενη εβδομάδα. «Εάν ληφθεί σχετική απόφαση για την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης, θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο» είπε χαρακτηριστικά

Σύμφωνα πάντα με τις ίδια πηγές για το Fuel Pass 3 εξετάζεται το εξής σενάριο για τη βενζίνη:

-Για τα ΙΧ: από 65-85 ευρώ

-Για μοτοσικλέτες: 45-55 ευρώ

-Τα ποσά θα αφορούν κατανάλωση τριών μηνών

Ακόμα θα εξεταστεί εάν θα υπάρχει ξανά το μπόνους των 15 ευρώ για συναλλαγή με άυλη κάρτα. Υπενθυμίζεται ότι η εναλλακτική -χωρίς μπόνους- είναι η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Τα Εισοδηματικά κριτήρια θα είναι έως 30.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι «αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης αναμφίβολα δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς», αναγνωρίζοντας ωστόσο την δυσκολία να υπάρξει άμεσα απόφαση.

«Παρατηρούμε, μετράμε, βλέπουμε. Όταν είμαστε έτοιμοι, μετρημένα, αν υπάρχουν οι δυνατότητες, θα γίνει το καλύτερο που μπορεί να γίνει χωρίς αμφιβολία.

Η Κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ηλίας Μόσιαλος: Τι σχολιάζει για Τζόνσον, Σούνακ και κεντρώους ψηφοφόρους

Γιάννης Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο μέλλον της Ελλάδας»

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε το σχέδιο Πολιτικής Απόφασης – Απορρίφθηκε τροπολογία της Ομπρέλας για τα 12 ν.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα