Νέα χλιαρή αντίδραση της Κομισιόν μετά το «ουδέν σχόλιο» για τις δηλώσεις Ερντογάν κατά Μητσοτάκη

«Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ», τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με τη φραστική επίθεση του Τούρκου Προέδρου προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν, ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε τα εξής:

 «O Έλληνας πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός μιας κυβέρνησης κράτους-μέλους ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Όπως έχει

επισημάνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε πολλές περιπτώσεις, η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να δεσμευτεί με εποικοδομητικό τρόπο με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης. Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε αρκεστεί στη φράση «ουδέν σχόλιο» όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τηρώντας ουσιαστικά πολιτική ίσων αποστάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Νέες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματούχων – «Θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35»

Νταβός: Ενεργειακό, Ουκρανία και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη συνάντηση Μητσοτάκη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Keywords
Τυχαία Θέματα