Δημοσκόπηση Marc: Ακρίβεια και Ουκρανία «πηγή ανησυχίας» για τους πολίτες – Στο 9,9% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1 η δημοσκόπηση της Marc για την δυναμική των κομμάτων υπό την σκιά των διεθνών και εγχώριων πολιτικών γεγονότων.

Στο ερώτημα ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους, οι πολίτες απαντούν ακρίβεια – ανατιμήσεις, ακολουθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και έπεται η πανδημία του κορωνοϊου.

Όσο για το πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την

αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 42,9% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε “αναγκαία βοήθεια αλλά χρειάζονται άμεσα και άλλα μέτρα”, το 41,1% είπε “σχεδόν καμία βοήθεια”, το 14,5% έκρινε ότι “δεδομένων των συνθηκών μία σημαντική βοήθεια”.

Στο ερώτημα πότε επιθυμούν να γίνουν οι εκλογές, το 49,8% απαντά στο τέλος της τετραετίας, ενώ άμεσα ζητούν εκλογές το 29,2% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα τι είδους κυβέρνηση προτιμούν, η πλειοψηφία απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ σε ποσοστό 26,8%, ενώ το 13,2% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ, το 34,4% των πολιτών την κρίνει ως “θετική”, το 25,6% ως “μάλλον θετική”, το 18,1% ως “αρνητική”, το 14,8% ως “μάλλον αρνητική”, ενώ 7,1% συγκεντρώνει το “Δεν Απαντώ”.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτή είναι μειωμένη κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση του Φεβρουαρίου, κυρίως λόγω της υποχώρησης της ΝΔ (30,8% από 32,5%) και λιγότερο από την αύξηση των ποσοστών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, (21,5% από 21,2%).

Σχετικά αμφίρροπη είναι η «μάχη» για την πρόθεση ψήφου σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντρώοι ψηφοφόροι».

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στις θετικές γνώμες με ποσοστό 48,7%, έναντι 38,1% που συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 30,5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 23,9%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20,2% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 17,2%.

Η διακύμανση στην πρόθεση ψήφου των κομμάτων, από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα παρουσιάζεται στον πίνακα που ακολουθεί.

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό του Αντ1 θα παρουσιαστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τετάρτης 25/05.

Διαβάστε επίσης:

Παναγιωτόπουλος σε ΣΥΡΙΖΑ: Από τα αποθέματά μας το αμυντικό υλικό που χορηγείται στην Ουκρανία

Αυτό είναι το νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (Photo)

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση στερείται μιας ολιστικής προσέγγισης και πολιτικής για την επιχειρηματικότητα, τις ΜμΕ και την οικονομία

Keywords
Τυχαία Θέματα