Νέα Αγχίαλος: Εκκενώνεται η περιοχή των εκρήξεων σε απόσταση 3 χλμ – Μήνυμα από το 112

Με νέο μήνυμα από το 112 οι αρχές έδωσαν εντολή για άμεση εκκένωση σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων στην περιοχή Καραμπά της Νέας Αγχιάλου, καθώς ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μεγάλος.

Οι εκρήξεις στην περιοχή είναι αλλεπάλληλες και από το ωστικό κύμα έχουν προκληθεί ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Εκκενώστε την περιοχή των εκρήξεων #Καραμπά #Αγχιάλου σε απόσταση 3⃣ τριών χιλιομέτρων

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών@pyrosvestiki@hellenicpolice

112 Greece (@112Greece)
July 27, 2023

Την ίδια στιγμή, με την πύρινη κόλαση να μαίνεται στη Νέα Αγχίαλο, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τόνισε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, τη στιγμή που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ακραίος.

Όπως δήλωσε, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα για την εκκένωση 12 οικισμών στη Μαγνησία.

«Δεν μπόρεσαν οι δυνάμεις να ανακόψουν την τεράστια δυναμική της φωτιάς. Οι πάντες συμβάλλουν στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού» υπογράμμισε, δε, για το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο στη Νέα Αγχίαλο.

https://twitter.com/theodossis10/status/1684606892587221017

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου και γενικότερα της περιοχής του Βόλου καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες συνεχίζει να μαίνεται και να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα δυνατές εκρήξεις συντάραξαν την Νέα Αγχίαλο καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε σε αποθηκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στην περιοχή Καραμπά, κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Στο σημείο ακούγονται ισχυρές εκρήξεις από τις 17:45 από τα πυρομαχικά προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Σπασμένα τζάμια από τις εκρήξεις, αναφορές για τραυματίες. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφτασαν στην περιοχή. Επιχείρηση εκκένωσης από τους παραθαλάσσιους οικισμούς. Απομακρύνουν τα F-16, εντολή άμεσης εκκένωσης από την ΕΛ.ΑΣ. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή, με μηνύματα από το 112, να εκκενωθούν μεγάλες οικιστικές περιοχές στο παραλιακό κυρίως μέτωπο από τον Βόλο και μέχρι την Νέα Αγχίαλο.

Από τις εκρήξεις, που συνεχίζουν, έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Μάλιστα νωρίτερα δόθηκε εντολή για προληπτική μεταφορά αεροσκαφών από την 111 Πτέρυγα Μάχης. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου.

«Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίλαο» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ. Αυτή τη στιγμή, στην περιοχή, πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Υπήρχαν βαριά όπλα μέσα στην αποθήκη πυρομαχικών, σύμφωνα με πληροφορίες. Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει απειλητικά το αεροδρόμιο και στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσαν εντολή προληπτικής απομάκρυνσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που επιχειρούν από τις τρεις πολεμικές μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, λόγω των συνεχών εκρήξεων και της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.

Νωρίτερα από το 112 είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Κόκκινα & #Περίβλεπτο εκκενώστε τώρα προς #Βελεστίνο

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) July 27, 2023

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Στουπί #Βελανιδιά #Μάραθο & #Κριθάρια εκκενώστε τώρα προς #Βόλο

Πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) July 27, 2023

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.

Επιπρόσθετα οι κάτοικοι των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

 Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωσης πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου.

Συγκεκριμένα στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου.

Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Ωστικό κύμα έκρηξης παρέσυρε δημοσιογράφο (Video)

Νέα Σμύρνη: Εξαφάνιση 16χρονης από δομή φιλοξενίας – Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Νέα Αγχίαλος: Επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις καίγονται ολοσχερώς (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγχίαλος, Εκκενώνεται, – Μήνυμα, 112,agchialos, ekkenonetai, – minyma, 112