Ναυάγιο στην Πύλο: Στον ανακριτή τη Δευτέρα οι 9 διακινητές

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας θα βρεθούν στις 11:00 το πρωί τέσσερις διασωθέντες του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου για να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της βύθισης του αλιευτικού.

Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, σβήνουν και οι τελευταίες ελπίδες για την ανεύρεση αγνοουμένων μεταναστών.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στον ανακριτή οι 9 Αιγύπτιοι διακινητές, ηλικίας από 20 έως 40 ετών, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ άλλων, τα κακουργήματα της πρόκλησης ναυαγίου και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ακόμη 5 πρόσωπα ανακρίνονται

ως ύποπτα από τις Αρχές, ενώ η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης των διασωθέντων στη δομή της Μαλακάσας συνεχίζεται.

Το σαπιοκάραβο της φρίκης

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από το σαπιοκάραβο όπου επέβαιναν οι μετανάστες, οι εικόνες σοκάρουν. Στοιβαγμένοι εκατοντάδες άνθρωποι, χωρίς φαγητό και νερό, χωράνε οριακά επάνω στο πλοίο.

Οι μετανάστες κάθονται ασφυκτικά ο ένας δίπλα στον άλλον, με τον ήλιο να καίει. Πολλοί κάνουν με τα χέρια τους το σήμα της νίκης, λίγο πριν το πλοίο βυθιστεί.

Στη δομή της Μαλακάσας, φίλοι και συγγενείς των επιζώντων ναυαγών σπεύδουν να τους συναντήσουν, ενώ άλλοι αναζητούν αγνοούμενους.

Διαβάστε επίσης:

Εξαφανίση στην Κω: Στο νησί η μητέρα της Αναστάζια μαζί με ομάδα ντετέκτιβ 

Σεισμός τα ξημερώματα ανοιχτά της Κρήτης

Μενίδι: Ι.Χ. συγκρούστηκε με ταξί

Keywords
Τυχαία Θέματα