Ναυάγιο στην Εύβοια: Στους 17 οι νεκροί μετανάστες στο Στενό Καφηρέα

Aκόμα 4 σοροί μεταναστών περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή στο Στενό Καφηρέα στην Εύβοια, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων από το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες, να ανέλθει στους 17.

Συνολικά από τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η τραγωδία, έχουν διασωθεί 12 άτομα όλοι άντρες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην Κάρυστο, ενώ έχουν περισυλλεγεί 17 νεκροί.

Έως τώρα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό που θα μεταφερθούν τα θύματα του ναυαγίου.

Οι μετανάστες φέρεται να ξεκίνησαν από τη Σμύρνη ενώ

όλοι όσοι επιβιβάστηκαν στο σκάφος δεν φορούσαν σωσίβια.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζεται με ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ελικόπτερο του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Το πρωί είχε ανασυρθεί από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ο πρώτος νεκρός της τραγωδίας, στη διάρκεια της συνεχιζόμενης ευρείας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Περισυλλέχθηκε από τους λιμενικούς και μεταφέρθηκε στο «Διόκλειον» Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, γύρω στα 68 άτομα επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που βυθίστηκε νοτιοανατολικά της βραχονησίδας Μανδηλού, στο στενό του Καφηρέα.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στη Γλυφάδα: Μωρό 18 μηνών έπεσε από τον τέταρτο όροφο και σκοτώθηκε

Βαρυμπόμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 19χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση στον Γιάννη Μάρκου

Σεισμός τώρα στη Ραφήνα – Αισθητός στην Αθήνα

Keywords
Τυχαία Θέματα