Βασίλης Παπαθεοδώρου: Οι εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του

Οι εκδόσεις Καστανιώτη προχώρησαν στη διακοπή κάθε συνεργασίας με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου μετά την αποκάλυψη ότι έχει προφυλακιστεί αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για παιδική πορνογραφία.

Ο γνωστός εκδοτικός οίκος, μετά την δημοσιοποίηση των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του γνωστού συγγραφέα για παιδική πορνογραφία εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

«Οι Εκδόσεις Καστανιώτη

διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.

Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης».

Η Εταιρεία Συγγραφέων «αδειάζει» τον Β. Παπαθεοδώρου

Μετά τις εκδόσεις Καστανιώτη, ακολούθησε και η αντίδραση της Εταιρείας Συγγραφέων που ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την υποψηφιότητα του Βασίλη Παπαθεοδώρου για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren.

«Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία και την κάθε είδους σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνουμε ότι αναστέλλουμε την υποψηφιότητα του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Επιφυλασσόμαστε για τα περαιτέρω μέτρα στα οποία θα προβούμε, σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στη Γλυφάδα: Μωρό 18 μηνών έπεσε από τον τέταρτο όροφο και σκοτώθηκε

Βαρυμπόμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 19χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση στον Γιάννη Μάρκου

Σεισμός τώρα στη Ραφήνα – Αισθητός στην Αθήνα

Keywords
Τυχαία Θέματα