Νάσος Ηλιόπουλος για σενάρια διάσπασης: «Κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δε θα κάνει αυτό το δώρο στον Μητσοτάκη» (video)

Την εκτίμηση ότι «κανένα κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δε θα πάρει πάνω του μια διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» κάνοντας δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis που

δείχνει προβάδισμα Κασσελάκη ανέφερε ότι επι της αρχής οι δημοσκοπήσεις επί εσωκομματικών εκλογών έχουν το πρόβλημα ότι δεν είναι εύκολο να ορίσεις το εκλογικό σώμα και παρέπεμψε στην αποτυχία πρόβλεψης στις πρόσφατες εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Από την άλλη επισήμανε το πολύ μικρό δείγμα των 164 ανθρώπων που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν και δίνουν το προβάδισμα στον 35χρονο επιχειρηματία. Πάντως, εκτίμησε ότι η συμμετοχή θα ευνοήσει την Έφη Αχτσιόγλου κάτι που είπε το βλέπει ακόμη και από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει.

Ειδικότερα, ο Νάσος Ηλιόπουλος κληθείς να σχολιάσει τη δημοσκόπηση που δείχνει πρώτο τον Στέφανο Κασσελάκη στο στενό ακροατήριο όσων δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν σημείωσε: «Οι εσωκομματικές δημοσκοπήσεις έχουν επί της αρχής ένα βασικό μειονέκτημα -και το ζήσαμε και με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – δεν είναι εύκολο να ορίσεις το σώμα. Θυμάστε ότι η τεράστια πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων έβγαζε πρώτο τον κ. Λοβέρδο».

Πρόσθεσε πως «η χθεσινή μέτρηση που έγινε σε ένα δείγμα 1.000 ανθρώπων όταν καταλήγουμε στο ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν μιλάμε για 164 ανθρώπους, μιλάμε για ένα πολύ μικρό δείγμα. Δε λέω ότι δεν πρέπει να το λάβεις υπόψη σου, αλλά είναι ένα μικρό δείγμα που έχει πάρα πολλές μεταβλητές και πάρα πολλούς αστάθμητους παράγοντες».

Ωστόσο, σχολίασε: «Εγώ αυτό που βλέπω, ακόμη κι από αυτή τη δημοσκόπηση, είναι ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή ενισχύει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου. Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου είναι η πιο κοινωνική απεύθυνση, η υποψηφιότητα που κάνει πραγματικά άνοιγμα σε αριστερό κόσμο, σε δημοκρατικό κόσμο, σε προοδευτικό κόσμο. Παραμένω αισιόδοξος και για τη συμμετοχή, και για το αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για το «ξεδόντιασμα του συστήματος των δικαστικών και των δημοσιογράφων» που ακούστηκε σε συγκέντρωση του Στέφανου Κασσελάκη στα Ιωάννινα και το «γουστάρω» που απάντησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσιος Ηλιόπουλος είπε ουσιαστικά ότι είναι πρόσφατες οι εκλογές όπου αποδείχτηκε ότι τα «προσωπικά σολαρίσματα» θολώνουν το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ και το επισήμανε και ο Αλέξης Τσίπρας και πως δεν είναι αυτές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δικαστική εξουσία και τα ΜΜΕ.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις όπως αυτές της Όλγας Γεροβασίλη και του Ευάγγελου Αποστολάκη που δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της διάσπασης στην περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης, σημείωσε καταρχάς ότι αυτά που ενώνουν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τον χωρίζουν και πρόσθεσε: «Η πολιτική μου εκτίμηση είναι ότι κανένα κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κάνει αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη, να πάρει πάνω του διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση της κυβέρνησης για τις τιμές των καυσίμων ζητά ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος

Δήμαρχος Παλαμά: Το πρόβλημά μου δεν είναι ο Αγοραστός, είναι ο αντιπεριφερειάρχης Νούσιος (video)

Ξεκινά τις επόμενες ώρες η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες – Τι αποφασίστηκε στο Συντονιστικό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νάσος Ηλιόπουλος, Κανένα, ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκη,nasos iliopoulos, kanena, syriza, mitsotaki