Μουζάλας:Το θέμα της Ειδομένης θα τελειώσει, αλλά δύσκολα - Μεμονωμένες οι συζητήσεις για έξοδο από Σένγκεν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα στην Ειδομένη χωρίς χρήση βίας και αιματηρές καταστάσεις», υπογράμμισε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας διευκρινίζοντας πως «κάνουμε προσπάθεια μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες να τους απομακρύνουμε με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να τους στερούμε προοπτικές», ενώ δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες 4-5 ημέρες θα υπάρξει επίλυση του προβλήματος, σημειώνοντας ότι «η λύση δεν θα

είναι όπως μια βόλτα στο δάσος για παιδιά κολλεγίου. Θα είναι δύσκολη και για την κυβέρνηση και συνολικά για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα».

Ο κ. Μουζάλας προσέθεσε μάλιστα ότι έχουν σταλεί κοντέινερ για τη φιλοξενία των προσφύγων-μεταναστών κοντά στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός για τα θέματα Μετανστευτικής Πολιτικής έκανε λόγο για «μεμονωμένες συζητήσεις» που αφορούν την έξοδο της Ελλάδας από την Συνθήκη Σένγκεν και όχι για μια κεντρική και επίσημη συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως υποστήριξε, πρόκειται για χώρες, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ουγγαρία, οι οποίες στο προσφυγικό ζήτημα φέρονται με έναν τρόπο που η Ευρώπη στηλιτεύει. «Οι εισηγήσεις αυτές που η Ευρώπη στηλιτεύει δεν αποτελούν θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο Γιώργος Μουζάλας. «Άλλες χώρες, όπως η Ουγγαρία, έχουν σκληρές θέσεις και για το προσφυγικό και για τη χώρα μας, άλλες, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, αναγνωρίζουν τη δουλειά μας και είναι αντίθετες με τακτικές ανύψωσης φρακτών», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που ανέφερε ότι η Ελλάδα θέλει να βγει από την συνθήκη Σένγκεν λέγοντας πως «αποτελεί κατάκτηση και οφείλουμε να παραμείνουμε».

Ο Γιάννης Μουζάλας συνέδεσε μάλιστα τις πιέσεις που δέχεται η χώρα ενόψει του συμβούλιου υπουργών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. «Ο θόρυβος έχει γίνει πιο έντονος το τελευταίο διάστημα εξαιτίας και του αυριανού συμβουλίου υπουργών στις Βρυξέλλες. Εκεί θα υπάρξει μια προσπάθεια να περάσουν δύσκολα πράγματα για την χώρα μας προκειμένου να καθησυχάσουν τις χώρες τους που για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν τεράστιες μετακινούμενες μάζες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος για το μεταναστευτικό υπουργός.

Γιάννης ΜουζάλαςΣυνθήκη ΣένγκενπροσφυγικόΕλλάδαΕιδομένηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα