Μουντιάλ 2022: «Πόρτα» στους Άγγλους οπαδούς που φορούν… στολές σταυροφόρων και ιπποτών – Αυτός είναι ο λόγος

Άλλη μία είδηση που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στον φίλαθλο κόσμο της Ευρώπης έρχεται από το παρασκήνιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ: η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα Άγγλων που φορούν στολές σταυροφόρων και ιπποτών.

Ο λόγος; Για να μην προκληθούν οι μουσουλμάνοι φίλαθλοι στο Κατάρ, θεωρώντας τους «σταυροφόρους – φιλάθλους» ως εισβολείς στη γη τους!

Οι υποστηρικτές της εθνικής ομάδας της Αγγλίας εμφανίζονται συχνά στα γήπεδα με στολές σταυροφόρων. Όμως οι αρχές του Κατάρ επισήμαναν ότι η εμφάνιση αυτή

μπορεί να θυμίσει σε κάποιους μουσουλμάνους την ιστορία των σταυροφοριών, από το 1095 ως το 1291, όταν χριστιανικά στρατεύματα από την Ευρώπη έκαναν απανωτές εκστρατείες με σκοπό τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ και των γύρω περιοχών και την ανατροπή των μουσουλμάνων που τις είχαν στην κατοχή τους.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της αντιρατσιστικής οργάνωσης «Kick It Out» προειδοποίησε ότι οι Άγγλοι με τις εμφανίσεις των σταυροφόρων και ιπποτών μπορεί να θεωρηθεί ότι προσβάλλουν τους μουσουλμάνους που θα βρεθούν στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Ταξιδιωτική οδηγία που έβγαλε το υπουργείο εξωτερικών πριν από τη διοργάνωση επισήμανε ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να σέβονται τα τοπικά έθιμα», υπενθύμισε εκπρόσωπος της οργάνωσης «Kick It Out».

Ωστόσο, αρκετοί Άγγλοι εμφανίστηκαν με τέτοιες στολές στους πρώτους αγώνες που έγιναν στο Κατάρ, με συνέπεια ο τοπικός Τύπος να επισημάνει ότι θα πρέπει να γίνει σύσταση στους ξένους φιλάθλους να μην προσβάλλουν τους ντόπιους με τις εμφανίσεις τους.

Ο ιμάμης Άττα, διευθυντής βρετανικής οργάνωσης κατά της ισλαμοφοβίας, επισήμανε επίσης ότι οι Άγγλοι φίλαθλοι θα πρέπει να αποφεύγουν εμφανίσεις με στολές ιπποτών, παρόλο που δεν έχουν καμία πρόθεση ανταγωνισμού με τους ντόπιους και τους μουσουλμάνους φιλάθλους.

«Οι φίλαθλοί μας πρέπει να έχουν υπόψη ότι υπάρχουν πράγματα που ενδέχεται να θεωρηθούν προσβλητικά για τους πολίτες του Κατάρ, όπως η κατανάλωση αλκοόλ και η εμφάνιση με στολές σταυροφόρων ιπποτών, οι οποίοι ιστορικά προκάλεσαν πολύ αρνητικές συνέπειες στην περιοχή», δήλωσε ο ιμάμης Άττα στην The Telegraph.

Πρόσθεσε πάντως ότι ο ίδιος πιστεύει στην αρχή ότι οι φίλαθλοι σε όλους τους αγώνες των Παγκοσμίων Κυπέλλων πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να φορέσουν οτιδήποτε θέλουν και έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς. «Αυτή είναι η αρχή την οποία πιστεύουμε, παρόλο που στο Κατάρ οι άνθρωποι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν υπόψη τις ευαισθησίες του ντόπιου πληθυσμού», πρόσθεσε ο ιμάμης.

Η Ένωση Φιλάθλων Ποδοσφαίρου της Αγγλίας επισήμανε πάντως ότι οι φίλαθλοι που εμφανίστηκαν με στολές ιπποτών και σταυροφόρων στο Κατάρ δεν είχαν καμία πρόθεση να προσβάλουν τους μουσουλμάνους. «Φορούν στολές του Αγίου Γεωργίου, που είναι ο προστάτης άγιος, αλλά ίσως δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες αυτής της εμφάνισης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Φιλάθλων Ποδοσφαίρου, Άσλεϊ Μπράουν.

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2022: Δύσκολη νίκη για την Ελβετία, 1-0 το Καμερούν (video)

Μουντιάλ 2022: Μυθική ανατροπή οι Ιάπωνες, «ζόρικη» νίκη για το Βέλγιο, «ισοπεδωτική» η Ισπανία – Τα highlights της Τετάρτης (Videos)

Euroleague: «Εφτάψυχος» ο Παναθηναϊκός – Νίκησε τη Βίρτους με 88-85 στην παράταση σε ματς-θρίλερ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουντιάλ 2022, Πόρτα, Άγγλους, – Αυτός,mountial 2022, porta, anglous, – aftos