Μοσκοβισί: Η συμφωνία εξαρτάται από το βαθμό πολιτικής βούλησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι πιθανό να επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα της Ελλάδας τις επόμενες εβδομάδες, αλλά εξαρτάται από το βαθμό πολιτικής θέλησης καθώς υπάρχουν ακόμη μεγάλα κενά στις διαπραγματέυσεις ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

«Πρέπει να επιταχύνουμε τις διαπραγματεύσεις για να φθάσουμε σε συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες, νομίζω ότι είναι εφικτό» είπε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Αναφερόμενος σε σχόλια Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων, ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 5 Ιουνίου, υποστήριξε ότι γνωρίζει τα προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας αλλά αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Ο βαθμός της πολιτικής βούλησης θα καθορίσει το τι θα συμβεί στη συνέχεια» είπε ο Γάλλος επίτροπος, προσθέτοντας ότι «υπήρξε μεγαλύτερη πρόοδος τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες».

Αλλά δεν είμαστε ακόμη στο σημείο της συμφωνίας, Παραμένουν μεγάλα κενά στο θέμα των συντάξεων και των εργασιακών» πρόσθεσε.

Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα αποδεσμεύσουν ποσό της τάξης των 7,2 δισ. ευρώ, αλλά οι διαπραγματεύσεις έχουν «κολλήσει» στα θέματα των αλλαγών στα εργασιακά και το ασφαλιστικό που προτείνουν οι δανειστές και η Αθήνα αντιστέκεται.

Η πίεση για την Αθήνα εντείνεται καθώς, όπως αναφέρει το πρακτορείο η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει δάνεια προς το ΔΝΤ συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Μοσκοβισίσυμφωνίαεπίτροπος ΟικονομικώνδιαπραγματεύσειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα