Μονεμβασιά: «Αν με αφήσουν τα παιδιά θα σας πω τι έγινε» – Προθεσμία πήρε ο δράστης του διπλού εγκλήματος

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο 52χρονος οδηγός που έσπειρε τον θάνατο στη Μονεμβασιά.

Ο δράστης παρέμεινε για λίγη ώρα στο δικαστικό μέγαρο της Σπάρτης, καθώς πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά συρροή από πρόθεση, επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία, σωματική βλάβη εξ αμελείας και απείθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βγαίνοντας από το δικαστικό Μέγαρο ο δράστης είπε στους

δημοσιογράφους «αν με αφήσουν τα παιδιά θα σας πω τι έγινε» (σ.σ. εννοώντας τους αστυνομικούς).

Κούγιας: «Πήγε να με κλειδώσει μαζί του στο κρατητήριο»

Ο δράστης επικοινώνησε μετά το έγκλημα με τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπισή του.

«Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, δεν έχει πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή του. Έχει πολύ μεγάλη περιουσία. Καλλιεργεί 270 στρέμματα, έχει ξενοδοχειακή μονάδα είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος» ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο ποινικολόγος.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας το βράδυ της Κυριακής μετά την επίσκεψή του Αστυνομικό Τμήμα της Σκάλας Λακωνίας όπου κρατείται ο δράστης του πρωτοφανούς εγκλήματος, η πρώτη τους επαφή από κοντά δεν κύλησε ομαλά, αφού ο 52χρονος επιχείρησε να κλειδώσει τον δικηγόρο μαζί του στο κρατητήριο.

Όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας: «Έκανα και ένα ατόπημα, μπήκα στον προθάλαμο… και πήγε να με κλειδώσει μέσα μαζί του! Να με βάλει μέσα στο κρατητήριο».

«Είναι χτυπημένος παντού, άσχημα πολύ στο πρόσωπο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει» πρόσθεσε.

«Δυστυχώς δε μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του. Ήδη με είχαν ειδοποιήσει ο υποδιοικητής και οι αστυνομικοί ότι είναι εκτός επικοινωνίας. Παρ’ολα αυτά εγώ θέλησα να μπω στο κελί που φυλάσσεται και νομίζω ότι διακινδύνευσα. Σε λίγο θα οδηγηθεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο… Είναι ένα έγκλημα εκτός κοινής λογικής, εκτός λογικής επεξεργασίας. Ξεκίνησε από μια ανθρωποκτονία διπλή εξ αμελείας», είπε ο κ. Κούγιας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στον Τάραψας Μονεμβασιάς, στο 67,3 χλμ, στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου, όταν οδηγός σε κατάσταση αμόκ παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Οι δύο άνθρωποι που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα, 77 ετών αμφότεροι, έχασαν τη ζωή τους -ο ένας τραυματίστηκε θανάσιμα στη σύγκρουση, ο άλλος μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Μολάων, όπου κατέληξε.

Μάλιστα, ο οδηγός συνέχισε την ξέφρενη πορεία του με συνέπεια να εμβολίσει ακόμη ένα όχημα, αλλά και ένα περιπολικό, ενώ αμέσως μετά συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Γονείς μήνυσαν στενό συγγενή για ασέλγεια σε βάρος του 9χρονου γιου τους

Ηράκλειο: «Συλλέκτης» ζώων συνελήφθη για παθητική κακοποίηση 38 σκυλιών

Θανατηφόρες κόντρες σε λεωφόρους της Αττικής με ταχύτητες 260 χλμ την ώρα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μονεμβασιά, – Προθεσμία,monemvasia, – prothesmia