Μόλις 74 δευτερόλεπτα: Αυτή είναι η πιο σύντομη αεροπορική πτήση στον κόσμο (Videos)

Μόλις ένα λεπτό και 14 δευτερόλεπτα διαρκεί η πιο σύντομη πτήση στον κόσμο προκειμένου να καλύψει την απόσταση που χωρίζει τους αερολιμένες προσγείωσης και απογείωσης!

Η εν λόγω πτήση συνδέει δύο νησιά της Σκωτίας στο αρχιπέλαγος των Ορκάδων (Orkney Islands), που απέχουν μόλις 2,7 χλμ μεταξύ τους. Ο λόγος για το Γουέστρι και το Πάπα Γουέστρι.

Ο blogger Nόελ Φίλιπς κατέγραψε την

πτήση του αεροπλάνου της σκωτσέζικης Loganair σε βίντεο και το ανέβασε στο YouTube τονίζοντας πως το ταξίδι διαρκεί ακόμη και κάτω του ενός λεπτού -52 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια! – όταν πνέει ούριος άνεμος και είναι μικρό το βάρος των αποσκευών.

Ως συντομότερη πτήση στον κόσμο η συγκεκριμένη είναι ταυτόχρονα και η ακριβότερη, αν λάβει κανείς υπόψη του το κόστος ανά χιλιόμετρο. Η τιμή των εισιτηρίων έχει οριστεί στις 17 λίρες και το αεροσκάφος εκτελεί δύο δρομολόγια τη μέρα μεταφέροντας έως και εννέα επιβάτες.

Η πτήση θα μπορούσε εύκολα να αντικατασταθεί με την οικοδόμηση μιας γέφυρας ανάμεσα στα δύο νησιά, αλλά οι τοπικές Αρχές δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής σχετικά βήματα. Η μόνη εναλλακτική για ντόπιους και επισκέπτης είναι η μεταφορά τους με βάρκα σε ένα εικοσάλεπτο ταξίδι σε συχνά φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Εξιτήριο για τον Απόστολο Τζιτζικώστα – Το μήνυμά του στα social media για την περιπέτεια με την υγεία του (Video)

Ιωάννα Μαλέσκου: Καλοκαιρινές βουτιές με τον σκύλο της (Video)

Μπόρις Τζόνσον: Έκανε τα ψώνια του σε σούπερ μάρκετ της Νέας Μάκρης (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόλις 74, Αυτή, Videos,molis 74, afti, Videos