Μητσοτάκης στον Alpha: Καμία πρόθεση για πιστοληπτική γραμμή (LIVE)

«Προσωπική επιλογή Τσίπρα η υπερφορολόγηση»Πολιτική

 

Με ένα ξερό «όχι» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτημα σχετικά με τα όσα είπε νωρίτερα ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης.

Σχεδόν στην έναρξη της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha,

ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κυβέρνηση ΝΔ δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση, ούτε για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

Μιλώντας για το δημόσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «οι μετακλητοί υπάλληλοι θα μειωθούν και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες του δημοσίου», προσθέτοντας ωστόσο ότι «κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι από την μια στιγμή στην άλλη θα πάμε σε ένα πλαίσιο προσλήψεων που θά' ναι μεγαλύτερο από τις αποχωρήσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ήταν προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα η υπερφορολόγηση», τονίζοντας ότι «δεν έχουμε σχέδιο για αλλαγή της προκαταβολής φόρου 100% από επαγγελματίες. Θα μειώσουμε φόρο επιχειρήσεων στο 20%», ενώ επανέλαβε ότι είναι πρόθεσή του να συνεχίσει να δίνει το επίδομα στους συνταξιούχους, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να δώσουμε το επίδομα στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο γιατί δόθηκε ήδη. Πιστεύω ότι θα μπορούμε να το δίνουμε, αν πετύχουμε το στόχο του 4%».

Αναφερόμενος στα εργασιακά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΝΔ αφού επανέλαβε ότι δεν μίλησε ποτέ για επταήμερη εργασία, αλλά για επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στο ζήτημα των επιχειρησιακών συμβάσεων παραδεχόμενος ότι «σε ένα περιβάλλον αυξημένης ανεργίας, η δύναμη είναι με τον επιχειρηματία» και τονίζοντας ότι «η εργατική νομοθεσία θα τηρηθεί στο ακέραιο».

Όσον αφορά στον νέο ποινικό κώδικα και τις ενστάσεις της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «θα κάνουμε σημειακές αλλαγές στον ποινικό κώδικα για να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα όπως καταδικασμένοι τρομοκράτες να βγουν και να κάνουν την ποινή τους με βραχιολάκια κάτι που δεν προβλεπόταν. Θα επανέλθουμε στις διατάξεις που υπήρχαν πριν, στο παρελθόν», ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει σχετικά με τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος σε ζητήματα ασφαλείας, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι η ευθύνη των φυλακών θα περάσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από το Δικαιοσύνης που είναι σήμερα, ενώ για την αστυνομία τόνισε ότι «θα ενισχύσουμε την αστυνομία. Θέλουμε να κάνει καλά τη δουλειά της. Ομάδα Δίας ομάδα Δέλτα. Αστυνομικοί μου λένε ότι δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους». «Η Ομάδα Δίας πρέπει να ενισχυθεί. Οι αστυνομικοί πρέπει να βγουν από τα αστυνομικά τμήματα» και έκανε λόγο για «στελέχωση των τμημάτων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και επιβράβευση των διοικητών».

Όσον αφορά στο χώρο της Υγείας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «θέλουμε ιδιώτη μάνατζερ στα νοσοκομεία. Η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν ανταποκρίνεται σε ένα σύγχρονο κράτος. [...] Τα νοσοκομεία χρειάζονται ικανούς μάνατζερ. Αντί να αγοράσουμε μαγνητικούς τομογράφους ας αγοράσουμε υπηρεσίες. Το κράτος θα αγοράζει αριθμό εξετάσεων», ενώ άφησε και αιχμές για πρακτικές γιατρών, διερωτώμενος «Δεν πρέπει να ελέγχουμε την συνταγογράφηση και τις εξετάσεις;».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο πρώτος νόμος που θα φέρει μια κυβέρνηση ΝΔ θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κάνοντας λόγο για «άσυλο ιδεών και όχι ανομίας στα πανεπιστήμια» και προσθέτοντας ότι «αν εννοείτε κάποιες παρεμβάσεις της αστυνομίας, ναι, πρέπει να γίνουν για να καθαρίσουν τα πανεπιστήμιά μας», επισημαίνοντας ότι «δεν αντιλαμβάνομαι την έννοια της κατάληψης του πανεπιστημίου. Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει τόσο έντονη αντίδραση από την κατάργηση του ασύλου. Είναι ώριμη η κοινωνία για αυτό».

ΜητσοτάκηςAlphaσυνέντευξηπιστοληπτική γραμμή στήριξηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα