Μητσοτάκης στο Περιστέρι: Κάλεσμα για κινητοποίηση με έμφαση στους αναποφάσιστους

Ιδιαίτερη έμφαση στους αναποφάσιστους πολίτες έδωσε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια ομιλίας του στο Περιστέρι, καθώς η Δυτική Αθήνα αποτελεί έναν από τους μεγάλους «στόχους» για τη ΝΔ.

Ήταν χαρακτηριστική η αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τόνισε ότι «θέλω να σας ζητήσω από καρδιάς να κάνουμε όλες και όλοι μία μεγάλη προσπάθεια, να κινητοποιηθούμε σε τοπικό επίπεδο, να βρούμε εκείνους τους συμπολίτες μας

οι οποίοι εξακολουθούν, σήμερα, να είναι αναποφάσιστοι, να τους εξηγήσουμε με απλά λόγια ποια είναι τα διλήμματα των εκλογών, τι είναι αυτά που έχουμε πετύχει».

Στο ίδιο μήκος κύματος, κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ «να βγούμε, να προτάξουμε τα ξεκάθαρα διλήμματα τα οποία έχουμε μπροστά μας. Να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα, για την κεντρική μου δέσμευση. Όπως σας είχα πει πριν από τέσσερα χρόνια ότι το κεντρικό ζητούμενο της οικονομικής πολιτικής ήταν να μειώσουμε τους φόρους και τους μειώσαμε, έτσι σας λέω και τώρα ότι το κεντρικό ζητούμενο της επόμενης τετραετίας θα είναι να αυξήσουμε τους μισθούς και θα τους αυξήσουμε, και στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

Ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «είχα πει εξ αρχής ότι για να αλλάξει η Ελλάδα χρειάζονται δύο τετραετίες. Αυτές τις δύο τετραετίες είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα μας τις δώσει, θα μας αναγνωρίσει την πρόοδο που έχουμε πετύχει, αλλά κυρίως θα πιστέψει στο όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα. Και σας θέλω όλες και όλους συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια. Πάμε, λοιπόν, όλες και όλοι μαζί, να δώσουμε το μεγάλο αγώνα όπως ξέρουμε να το κάνουμε εδώ, στη Δυτική Αθήνα», λέγοντας ότι η περιφέρεια μπορεί να είναι «ευχάριστη έκπληξη» το βράδυ των εκλογών.

Όλα αυτά, αν και προφανώς εντάσσονται στον προεκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ – ήδη από το συνέδριο ο Κ. Μητσοτάκης καλεί τα στελέχη να βγουν στον κόσμο και να παρουσιάσουν το έργο της κυβέρνησης – δείχνουν το πραγματικό άγχος της κυβέρνησης όσο πλησιάζουν οι εκλογές («δεν θα σας πω ακριβώς πότε θα γίνουν οι εκλογές, δεν θα αργήσουν και πολύ, όμως», είπε στους συγκεντρωμένους στο Περιστέρι), το οποίο εντοπίζεται στην ανάγκη μεγάλης συσπείρωσης και συμμετοχής των πολιτών στην πρώτη κάλπη, με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Μπορεί από το Μαξίμου να διαρρέεται αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές (με ενισχυμένη αναλογική), ωστόσο πάντα υπάρχει η ανησυχία για «χαλαρή ψήφο» στην πρώτη κάλπη, η οποία μπορεί να επιφέρει απρόβλεπτα αποτελέσματα. Έτσι, οι ήδη αρκετές εξορμήσεις του πρωθυπουργού και στελεχών της κυβέρνησης και της ΝΔ ανά την Ελλάδα αναμένεται το επόμενο διάστημα να πυκνώσουν δραματικά, με βασικό μήνυμα το εκλογικό δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και «σταθερότητα ή αστάθεια», με στόχο τη συσπείρωση όχι μόνο των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και πολιτών που ενδεχομένως δεν διακατέχονται από φιλικά αισθήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε περιφέρειες όπου η ΝΔ δεν τα πηγαίνει όσο καλά επιθυμεί, με τον Μητσοτάκη να ανακοινώνει ότι «την πρώτη μας μεγάλη συγκέντρωση με το που θα ανακοινωθούν οι εκλογές θα ξεκινήσουμε από εδώ, από τη Δυτική Αθήνα», καθώς και στις νέες μονοεδρικές που προέκυψαν από την απογραφή του 2021 (Καστοριά, Θεσπρωτία, Χίος), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια Δυτικής Αθήνας (όπου θα είναι υποψήφιος και ο Κ. Μητσοτάκης) κερδίζει μια έδρα και ανεβαίνει στις 12, από 11 που είχε στις εκλογές του 2019.

Διαβάστε επίσης:

Μπλίνκεν: Μας απασχολούν πάντα οι ανησυχίες της Ελλάδας για την ασφάλεια της – Τι είπε για τα F- 35 (Video)

Ο Τσιάρας «άδειασε» τη ΝΔ για τους πλειστηριασμούς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά ο ίδιος

Δημοσκόπηση Alco: Tο προφίλ των αναποφάσιστων – Τι κυβέρνηση θέλουν μετά την κάλπη

Keywords
Τυχαία Θέματα