Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα νομοθετήσουμε κάποια στιγμή το γάμο για άτομα του ίδιου φύλου

Μια «βόμβα» έριξε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg καθώς ανακοίνωσε ότι ο γάμος για τα άτομα του ιδίου φύλου αποτελεί κομμάτι της στρατηγικής της κυβέρνησης.

«Ο γάμος των ατόμων του ιδίου φύλου θα συμβεί κάποια στιγμή και είναι κομμάτι της στρατηγικής μας. Η ελληνική κοινωνία είναι πλέον πιο έτοιμη και ώριμη», φέρεται να δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου.

Υπενθυμίζεται ότι επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ είχαν θεσμοθετηθεί

το σύμφωνο συμβίωσης για άτομα του ιδίου φύλου και ο νόμος για την ταυτότητα φύλου.

Σημειώνεται ότι το 2021 η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε ορίσει επιτροπή για τον σχεδιασμό εθνικής στρατηγικής για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ενώ πέρασε και σειρά θετικών διατάξεων, όπως την άρση απαγόρευσης αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους άνδρες και την απαγόρευση των αποκαλούμενων «εγχειρήσεων διόρθωσης φύλου» σε παιδιά.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ ILGA Europe, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρέθηκε ψηλότερα από χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία, στην κατάταξη σχετικά με τα νομικά και πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα άτομα αυτά βιώνουν σε πολλές χώρες ασφυκτικές συνθήκες, περιθωριοποίηση, ακόμα και διώξεις από την πολιτεία.

Η δήλωση Μητσοτάκη έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα και για τα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδας, καθώς στις τελευταίες εκλογές τα κόμματα δεξιά της ΝΔ συγκέντρωσαν υψηλό ποσοστό και στην ατζέντα τους περιλαμβάνονται και μέτρα περικοπής των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολιτών μας, με επίκληση της θρησκείας και των παραδόσεων της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Λοβέρδος: Η εξουσία, η ρήξη και το «αντίο»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Μάλτας – Στο επίκεντρο το Μεταναστευτικό

Νίκος Δένδιας: Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Bloomberg,mitsotakis, Bloomberg