Μητσοτάκης σε συζήτηση με τον Καπουτζίδη: Η ισότητα στον πολιτικό γάμο δεν μας οδηγεί αυτόματα σε έναν πολύ καλύτερο κόσμο (video)

Την άποψη ότι ζητήματα που αφορούν δικαιώματα, όπως αυτό του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, δεν μπορούν να μπαίνουν σε δημοψηφισματικές λογικές, εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης (14/3) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο Upfront Initiative, συζητώντας με τον Γιώργο Καπουτζίδη.

«Κατ’ αρχάς ήταν πολύ σωστή η επισήμανση που ακούσαμε πριν από λίγο ότι η ισότητα στον πολιτικό γάμο δεν μας οδηγεί αυτόματα σε έναν πολύ καλύτερο κόσμο έχοντας εξαλείψει ουσιαστικά όλες τις διακρίσεις και όλες τις προκαταλήψεις»,

είπε ο πρωθυπουργός.

«Είναι όμως ένα πολύ σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε.

«Από την άλλη είναι σαφές ότι σήμερα στην κοινωνία υπάρχει μια μεγάλη ένταση. Υπάρχει πολλή οργή και υπάρχει θυμός, υπάρχει βία ειδικά σε νεότερες ηλικίες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όλοι μας αισθανθήκαμε ένα σοκ, μία οργή για τις εικόνες που είδαμε στη Θεσσαλονίκη, που μας υποχρεώνουν να μη βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο, να μην πούμε ουφ! Εντάξει, ωραία. Κάναμε κάποια σημαντικά πράγματα, πάμε να προχωρήσουμε παραπέρα’ αλλά να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα αυτό έχει βαθιές ρίζες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε «εάν η Πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για τους λίγους ή για τους πολλούς; Η πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για όλους».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι για παράδειγμα δεν πρέπει να τιμωρούμε τους ανάπηρους γιατί όπως είπε το κανονιστικό πλαίσιο έχει σημασία, περιορίζοντας τις αναπηρικές παροχές επειδή κάποιοι μπορεί να τύχει να βρεθούν σε μία αυξημένη κλίμακα εισοδήματος.

«Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία, την οποία δεν τη θίξαμε και αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας. Διότι και εκεί υπάρχουν στερεότυπα “ο γέρος που δεν μπορεί να δουλέψει”, “βγήκε στη σύνταξη και τι θα κάνει από δω και στο εξής”. Όταν αλλάξαμε όμως τώρα τον νόμο και δώσαμε τη δυνατότητα σε συνταξιούχους να δουλεύουν χωρίς αυτό να τους στερεί τη σύνταξή τους και απλά να πληρώνουν έναν φόρο για τις ώρες που δουλεύουν, είδαμε μια τεράστια ανταπόκριση», είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Ρήξη στην Ελληνική Λύση: Ο Βελόπουλος καθαίρεσε τον Παύλο Σαράκη από εισηγητή σε νομοσχέδιο – Το παρασκήνιο

Κασσελάκης – Τσίπρας: Η αποκατάσταση των σχέσεών τους και πώς τους ένωσε η… Ζωρζέτα Λάλη

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται ο Όθων Ηλιόπουλος από βουλευτής – Στη θέση του η Πόπη Τσαπανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Καπουτζίδη,mitsotakis, kapoutzidi