Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα έρθουν πολύ νωρίτερα από όσο υπολογίζετε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εις... διπλούν συνέχεια έδωσε από την Ολομέλεια ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, ενώ είχε προηγηθεί η επιστολή που απέστειλε στον Νίκο Βούτση την Τρίτη, όσο και για το «πολεμικό κλίμα» που επικρατει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» στην πλατεία Συντάγματος.

Για την κόντρα

που έχει ξεσπάσει με φόντο το κίνημα «Παραιτηθείτε» και λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά χωρίς να είναι κατ’ επάγγελμα διαδηλωτές. «Κινδυνεύει από όσους εκμεταλλεύτηκαν των θυμό των πολιτών για να προωθήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα», τόνισε ο «γαλάζιος» πρόεδρος. Ενώ σημείωσε ότι σήμερα αγανακτούν για πολίτες που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στην κυβέρνηση, χωρίς καμία υποκίνηση και καμία πολιτική στήριξη αυτοί που έχτισαν καριέρες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι το κίνημα του «Παραιτηθείτε» θα μεγαλώσει, θα διογκωθεί και θα ξεπεράσει τα όρια των κομμάτων, όπως είπε. Τόνισε μάλιστα, απευθυνόμενος προς την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι εκλογές θα έρθουν πολύ νωρίτερα από ό,τι λογαριάζετε και οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους». Ενώ ειδικότερα για την συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης και με αφορμή το κάλεσμα σε αντιδιαδήλωση, ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την προστασία των διαδηλωτών.

Ο «γαλάζιος» πρόεδρος, στην αρχή της τοποθέτησης του κατά την διάρκεια της συζήτησης του αναπτυξιακού νόμου, επιτέθηκε στην κυβέρνηση. Με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε αργά τα μεσάνυχτα της Τρίτης η κυβέρνηση και η οποία τελικά αποσύρθηκε μετά το κύμα αντιδράσεων από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χρέωσε» στην κυβέρνηση αντιδημοκρατική συμπεριφορά, κάνοντας λόγο για έναν «ιδιότυπο κοινοβουλευτικό αυταρχισμό». Στο σημείο εκείνο σημείωσε μάλιστα ότι καθιστά προσωπικά υπεύθυνο τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον κάλεσε να σταματήσει «την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που υπονομεύει το κύρος της δημοκρατίας μας» ενώ υπενθύμισε την επιστολή, για το ίδιο θέμα, που του έστειλε χθες.

ΜητσοτάκηςεκλογέςΠαραιτηθείτεHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα