Μικρότερη συμμετοχή στα γενόσημα φάρμακα θα έχουν οι ασθενείς με χαμηλά εισοδήματα

ΥΓΕΙΑ

Σε νομοσχέδιο 15 σημείων που θα κατατεθεί προς ψήφιση τον Ιούνιο, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα θα διαμορφωθεί με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια, εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος δήλωσε ότι θα υπάρξουν παράλληλα και νέες αλλαγές στην περίθαλψη των ασφαλισμένων, αλλά και στην πολιτική του φαρμάκου.

Στο νομοσχέδιο

αυτό προτεραιότητα θα δοθεί στις αλλαγές που θα γίνουν με κριτήριο τις ευπαθείς ομάδες και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ ριζικές αλλαγές θα γίνουν και στο σύστημα των ραντεβού που θα γίνεται πλέον μέσω ίντερνετ, ώστε να αποφεύγονται οι τηλεφωνικές χρεώσεις.

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τον Ιούνιο και την κατάθεση του νομοσχεδίου, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα επιδιώξει επαφές με τις φαρμακευτικές εταιρείες, με στόχο να διαπραγματευθεί τις τιμές των φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ), για τις οποίες υποστηρίζει ότι έχουν υψηλότερο κόστος από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ενώ για το σύστημα φορολογίας στα ελληνικά και τα γενόσημα εισαγόμενα φάρμακα, ο στόχος του Υπουργείου είναι να εφαρμοστεί το γερμανικό σύστημα«δύο ταχυτήτων».

Όσον αφορά στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη; Αυτή θα ορίζεται από κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια, δηλαδή με βάση την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων. Μιλώντας στο Mega ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να έχει την ίδια συμμετοχή ο ίδιος με έναν άνεργο, τονίζοντας ότι…

Διαβάστε τη συνέχεια στο InVitroMagazine.gr

invitromagazineΥγείαγενόσημαΚουρουμπλής
Keywords
Τυχαία Θέματα