Μια βαρδιά στο κάστρο του… Κόμη Δράκουλα- Όλες οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Έναν ξεχωριστό διαγωνισμό για τον εορτασμό του Χάλογουιν ανακοίνωσε η Airnbnb, βάσει του οποίου ο νικητής μαζί με την παρέα του θα μπορέσει να μείνει στο κάστρο του Κομη Δράκουλα στη Ρουμανία το βράδυ του Χάλογουιν (31 Οκτωβρίου).

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού ο νικητής και η παρέα του θα «κοιμηθούν σε πολυτελή φέρετρα με επένδυση βελούδου» στην κρύπτη του Κόμη Δράκουλα, ενώ «θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους λαβυρίνθους τους κάστρου».

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο Ντάκρ Στόκερ, ανιψιός

του συγγραφέα του Κόμη Δράκουλα Βράμ Στόκερ. Το μεσαιωνικό κάστρο Μπράν, όπως ονομάζεται, βρίσκεται στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας στα σύνορα με την Τρανσυλβάνια και την Βλαχία και πιστεύεται πως ήταν το κάστρο από το οποίο άντλησε έμπνευση ο Στόκερ για να γράψει το βιβλίο του. Μάλιστα, στο κάστρο Μπραν έμεινε για κάποια χρονική περίοδο και ο Ρουμάνος ηγεμόνας Βλαντ Τέπες, αργότερα γνωστός ως Βλαντ ο Ανασκολοπιστής, ο οποίος αποτελεί την ιστορική φιγούρα που ενέπνευσε τον θρύλο του Κόμη Δράκουλα των Καρπαθίων ο οποίος τρέφονταν από το αίμα ανθρώπων.

Το 1948 το κάστρο ήρθε στην κυριότητα του κράτους και η εταιρεία που το διαχειρίζεται ανοίγει το κάστρο σε επισκέπτες για ξεναγήσεις. Ωστόσο, το φετινό Χάλοουιν θα είναι το πρώτο μετά το 1948 στο οποίο θα μείνει κάποιος μέσα κάστρο.Το δείπνο που θα σερβιριστεί στον νικητή του διαγωνισμού θα είναι το ίδιο με αυτό που δόθηκε στον χαρακτήρα του Τζόναθαν Χαρκερ στην αρχή του βιβλίου «Κόμης Δράκουλας», όταν επισκέπτεται το κάστρο για πρώτη φορά.

Ο μόνος όρος συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι οι συμμετέχοντες να μην φέρουν μαζί τους… σκόρδα ή ασημένια κοσμήματα ή κάτι που να θυμίζει σταυρό ή να τραβάνε selfies χρησιμοποιώντας καθρέφτες.

Ο τρόπος συμμετοχής είναι πολύ απλός. Το μόνο που έχουν να κάνουν όλοι όσοι επιθυμούν να μπουν στο διαγωνισμό είναι να χρησιμοποιήσουν την «σκοτεινή τους φαντασία και την βαθιά γνώση που έχουν για τα βαμπίρ» ώστε να αποφασίσουν τι θα έλεγαν στον Κόμη Δράκουλα αν τον… συναντήσουν στο κάστρο του.

Ετσι και αλλιώς ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Εξάλλου όπως είπε και ο κ.Στόκερ: «Πέθανε [ο Κόμης Δράκουλας] στην πραγματικότητα στο τέλος του βιβλίου όταν τον μαχαίρωσαν; Ο Μπραν δεν το λέει ξεκάθαρα. Αλλά αν ζει ακόμα, θα μπορούσε να κάνει μια εμφάνιση…»

κόμης Δράκουλαςκάστρο Κόμη ΔράκουλαΡουμανίαδιαγωνισμόςΧάλογουινδιαγωνισμός Χάλογουιν AinbnbHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα