Ανατρεπτική δήλωση Μακρόν: Έχουμε κάνει σοβαρά λάθη στα θέματα ασφαλείας - Καμία θρησκεία δεν απειλεί τη Γαλλία

ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, ο Εμανουέλ Μακρόν, υποστήριξε πως η χώρα του έχει κάνει σοβαρά λάθη αναφορικά με την ασφάλεια της και πως έχει άδικα κατηγορήσει τους Μουσουλμάνους.

«Καμία θρησκεία δεν είναι πρόβλημα στη Γαλλία» είπε σε ομιλία του κινήματος του στο Μονπελιέ.

«Αν το κράτος θέλει να είναι ουδέτερο, το οποίο είναι η πεμπτουσία της κοσμικότητας, έχουμε χρέος να επιτρέψουμε σε

όλους να πιστεύουν στη θρησκεία τους με αξιοπρέπεια».

Ο δεύτερος πιο δημοφιλής πολιτικός της Γαλλίας δεν ανακοίνωσε επίσημα πως θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας αλλά το άφησε να υπαινιχθεί λέγοντας «η Γαλλία είναι ένα πρότζεκτ το οποίο θέλω να δω να προχωράει».

Ως υπουργός Οικονομίας, ο Μακρόν είχε παραπονεθεί πως του επιτρεπόταν να μιλά δημόσια μόνο για θέματα που αφορούσαν στο αντικείμενο του υπουργείου του. Εκμεταλλεύτηκε την ομιλία για να αποσαφηνίσει τις θέσεις του αναφορικά με την «ταυτότητα», το οποίο αποτελεί ένα διχαστικό θέμα στη Γαλλία τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με τον Μακρόν, το να είναι κάποιος «Γάλλος» αποτελεί προϊόν θέλησης και δεν είναι μια «αόριστη ιδέα» όπως υποστήριξε πρόσφατα ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ζακ Ατάλι, ο πρώην σύμβουλος του Φρανσουά Μιτεράν, είχε δηλώσει πρόσφατα για τον Μακρόν πως «είμαι πολύ ανυπόμονος, σχεδόν απογοητευμένος, που έχει αργήσει τόσο να διατυπώσει το όραμα του για την γαλλική κοινωνία».

Εμανουέλ ΜακρόνΓαλλίατρομοκρατίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα