Μια θάλασσα στο κέντρο της Αθήνας

Μια θάλασσα στην «καρδιά» της Αθήνας. Θέλετε παραλία με βότσαλα; Έχει. Θέλετε, να έχει άμμο. Επίσης. Με κάλμα. Αλλά και κυματάκι. Καλοκαίρι έρχεται, φέρνει μαζί του και μελτέμια. Ξέρετε πως είναι αυτά, τώρα.

Ο καιρός σιγά σιγά στρώνει και από την 1η Ιουνίου όποιος βρεθεί στο κέντρο

της πόλης εύκολα μπορεί να ρίξει μια βουτιά, που λέει ο λόγος. Αν θέλετε, το κάνετε εικόνα.

Η παραλία στήνεται μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από την Πανεπιστημίου και τον «Μεγάλο περίπατο».

Ένα αλφάβητο εικαστικοί αποδέχθηκαν την πρόσκληση-πρόκληση της αίθουσας Τέχνης Artshot– Sofia Gaitani (Λεμπέση 1, Μακρυγιάννη) και του πολυμορφωικού χώρου Upper House Athens και δημιούργησαν έργα εμπνεόμενοι από την θάλασσα.

Σκοπός της ομαδικής έκθεσης «Μια θάλασσα στο κέντρο της πόλης» με έργα  των 24 ζωγράφων είναι η γκαλερί Artshot- Sofia Gaitani και ο δισυπόστατος άνω χώρος του πολυκαταστήματος Attica να μεταφέρουν τα κυρίαρχα στοιχεία του ελληνικού καλοκαιριού, την θάλασσα και την αίσθηση αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς,  στο κέντρο της Αθήνας.

Την έκθεση «Μια θάλασσα στο κέντρο της πόλης» συνδιαμορφώνουν (ως επι τω πλείστων με έργα ζωγραφικής) οι Ζάννα Αρτέμη, Σοφία Γαϊτάνη, Gabriel Grama, Ελένη Δελή, Φαίη Θεοχάρους, Αγγέλα Καράλη, Κατερίνα Κασσαβέτη , Λάμπρος Κορδολαίμης, Δημήτρης Κρέτσης, Θανάσης Λάλας, Λένα Μορφογένη Γλυπτό), Πάνος Μεϊντάνης (Επιτοίχιο κεραμικά, ζωγραφική), Αθανάσιος Μπάθας, Θανάσης Ραχούτης, Δημήτρης Ραφαήλ Σημάδης, Παναγιώτης Σιάγκρης, Γιώργος Συρίγας , Αλέξανδρος Σπαθούλας, Ραφαέλα Στρέβλου,  Γιώργος Τσιάκος,  Μαριτάσα Τσιμπλάκη – Maritasa Tsiblaki (Επιτοίχιο plexiglass, ζωγραφική),  Μαρία Φιλιππακοπούλου, Ηλίας Χαραλαμπάκης,  Christina Pancess.

Η ομαδική έκθεση «Μια θάλασσα στο κέντρο της πόλης»  στο The Upper House Athens (είσοδος και ο Βουκουρεστίου 3) του Attica θα διαρκέσει από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου (ώρες λειτουργίας Δευτέρα εως Σάββατο 09.00- 20.30). Περισσότερες πληροφορίες στο www.artshotgallery.com

Keywords
Τυχαία Θέματα