Μεταποίησαν άγαλμα γιατί θεωρούσαν πως προωθούσε τη... σεξουαλική παρενόχληση (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αίγυπτο, ο κυβερνήτης μια περιφέρειας αναγκάστηκε να αλλάξει τη φιγούρα ενός αγάλματος καθότι είχε δεχθεί πολλαπλά παράπονα πως το άγαλμα προωθεί τη «σεξουαλική παρενόχληση» καθώς και την «κυριαρχία του στρατού» στη χώρα.

Το 8.5 μέτρων άγαλμα αναπαριστούσε μια γυναίκα - η οποία σύμφωνα με του δημιουργούς συμβολίζει την ίδια την χώρα, την Αίγυπτο- και ακριβώς πίσω από την γυναίκα υπήρχε ένας στρατιώτης, ο οποίος είχε τα χέρια του γύρω από τη μέση της γυναίκας. Η αναπαράσταση αυτή θεωρήθηκε από πολλούς πως προωθεί την «σεξουαλική παρενόχληση» και πως σε μια χώρα όπως η Αίγυπτος, η οποία αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια να μειώσει τα περιστατικά σεξουαλική παρενόχλησης, να υπάρχει στους δρόμους της ένα τέτοιο άγαλμα.

Ο κυβερνήτης ζήτησε από το τοπικό συμβούλιο να διερευνήσει την υπόθεση ενώ προχώρησε άμεσα στην μεταποίηση του αγάλματος, όπου αφαιρέθηκε η φιγούρα του στρατιώτη.

تمثال يجسد مصر والعسكر وخدينها وراء مصنع
الكراسى التمثال موجود ف البلينا #سوهاج pic.twitter.com/JXoXIf2mw4

— المﻻك الحزين (@Lido8080) 31 August 2016

بالصور.. تعديل تمثال "أم البطل" بـ #سوهاج لإثارته جدلا على مواقع التواصلhttps://t.co/WFJY0SVGT6 pic.twitter.com/dlR8vbnptL

— اليوم السابع (@youm7) 3 September 2016

ΑίγυπτοςάγαλμαγυναίκαμεταποίησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα