Μεϊμαράκης: Θέλω εντολή για πολιτική σταθερότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την εντολή του ελληνικού λαού για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, η οποία θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα για να πάρει μπροστά η οικονομία, ζητεί μέσα από την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στο «Εθνος» στην τελική ευθεία προς τις κάλπες ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ακόμη ξεκαθαρίζει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι το εάν «θα ξαναζήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε το

τελευταίο διάστημα, επιμένοντας σε πειραματισμούς και επικίνδυνες πολιτικές ή θα επιλέξουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, συνεργασία».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καθιστά σαφές ότι ως ηγέτης του πρώτου κόμματος θα λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και διαβεβαιώνει ότι "πρόσκληση συμμετοχής τόσο στη διακυβέρνηση όσο και στη διαπραγμάτευση, αλλά και στον εθνικό σχεδιασμό θα απευθύνω και στο ΣΥΡΙΖΑ". "Η μοναδική προϋπόθεση που υπάρχει για όσους κληθούν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι να πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτκή της χώρας" προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά στον Πάνο Καμμένο και στη δήλωση του ότι "μπορεί να υπάρξει ομάδα βουλευτών της ΝΔ (από την καραμανλική πτέρυγα) που θα στηρίξουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ", ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισημαίνει: "Ό κ. Καμμένος όταν δεν συκοφαντεί, πλάθει στο μυαλό του σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές. Η ΚΟ θα στηριξει μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας με κορμό τη Νέα Δημοκρατία. Από εκεί και πέρα ο κ. Καμμένος είναι σίγουρος πως το κόμμα του θα μπει στη Βουλή; Δεν νομίζω" καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Βαγγέλης Μεϊμαράκηςεκλογές 2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα