Με τη σφραγίδα της επιστήμης: Το death metal απευθύνεται σε... ευγενικούς ανθρώπους

ΚΟΣΜΟΣ

Κιθάρες που ακούγονται σαν παραμορφωμένα τρυπάνια; Φωνητικά σαν σκουπιδοφάγοι; Ταχύτητες που προσεγγίζουν υπερηχητικά αεροπλάνα; Ντραμς που μοιάζουν με οπλοπολυβόλο; Ρυθμικές και ηχητικές αλλαγές που προκαλούν ίλιγγο; Στίχοι εμπνευσμένοι από τις πιο αιματηρές ταινίες τρόμου; Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω τότε, συγχαρητήρια, ακούτε μια από τις πιο ακραίες μουσικές της εποχής μας, ακούτε death metal.

Και λέμε συγχαρητήρια διότι σύμφωνα με μελέτη του εργαστηρίου μουσικής του πανεπιστημίου ΜακΚουάρι ανήκετε σε

μια κατηγορία ανθρώπων ευαίσθητων, ευγενικών και με μια υγεία απέχθεια προς τη βία.

Σύμφωνα με το πείραμα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο, οι συμμετέχοντες έβλεπαν δύο διαφορετικές εικόνες ακούγοντας το "Happy" του Pharrell Williams και το "Eaten" του death metal συγκροτήματος Bloodbath. Η μια εικόνα ήταν χαρούμενη και η άλλη βίαιη. Και στις δύο μουσικές υποκρούσεις, τα υποκείμενα του πειράματος αντέδρασαν άσχημα στη βίαιη εικόνα, παρά την εξαιρετικά βίαιη μουσική που τη συνόδευε.

Το πείραμα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ανατρέπει την εικόνα που διάφορα λόμπι προσπαθούν να περάσουν για το heavy metal και ειδικά για το death metal, αυτή του αναισθητοποιημένου προς τη βία ατόμου. Αντιθέτως, το αποτέλεσμα της μελέτης δείχνει ότι, παρά την αγάπη τους για ένα κατά τεκμήριο ακραίο μουσικό είδος, οι φανς του death metal δεν διαφέρουν στις αντιδράσεις τους από τους άλλους ανθρώπους.

Εν ολίγοις, το death metal, παρά τις περί του αντιθέτου απόψεις, δεν οδηγεί τον άνθρωπο στη βία. Κάθε άλλο.

death metalβίαμελέτηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα