Με… τεχνητή νοημοσύνη ο έλεγχος των αυθαιρέτων – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα ελέγχει τα αυθαίρετα για να μην έχουμε ξανά εικόνες όπως αυτές που είδαμε το φετινό καλοκαίρι στην Μύκονο αποκάλυψε ο Άκης Σκέρτσος.

Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», η οποία αναφερόταν αποκλειστικά στην αυθαιρεσία στα νησιά ο Υπουργός Επικρατείας προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση για την αποτελεσματικότερη προστασία

αιγιαλών και παραλιών και την αλλαγή της διαδικασίας καταγραφής αυθαιρεσιών και κατεδαφίσεων. 

Μάλιστα, σε αυτήν εξαγγελία ο κ. Σκέρτσος επισημαίνει ότι το «μυστικό όπλο» της κυβέρνησης δεν είναι άλλο πέραν της τεχνητής νοημοσύνης και αυτό γιατί όπως εξηγεί: «Ετοιμάζουμε ένα νέο σύστημα παρακολούθησης αυθαιρέτων μέσω αεροφωτογραφιών και αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης, διασυνδεδεμένο με το σύστημα οικοδομικών αδειών, προκειμένου να εντοπίζεται άμεσα η δημιουργία νέων αυθαιρέτων και να ενεργοποιείται ο ελεγκτικός και κατασταλτικός μηχανισμός».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Μύκονο ο Άκης Σκέρτσος τονίζει ότι δεν είναι λίγα τα όσα έγιναν τη φετινή χρονιά: «Ας μην προσπερνάμε τόσο εύκολα αυτό που συνέβη στη Μύκονο φέτος, διότι αποτελεί μια τομή στον τρόπο που παρεμβαίνει πλέον η πολιτεία στις πολεοδομικές αυθαιρεσίες. Στη Μύκονο, λοιπόν, είδαμε μια πλήρη αλλαγή υποδείγματος της κρατικής και πολιτικής λειτουργίας. Τι μας λέει το «εθιμικό δίκαιο»; Οτι σε προεκλογικές περιόδους «παγώνουν» κάθε είδους έλεγχοι. Τι συνέβη στην πράξη; Το ακριβώς αντίθετο».

Διαβάστε επίσης:

Η Άκρα Δεξιά είναι πρόβλημα και της Αριστεράς

Πρώην βουλευτές γίνονται μετακλητοί υπάλληλοι στη Βουλή – Μάστιγα ή λογική εξέλιξη;

Η κυβέρνηση τρέμει επανάληψη του Ιουλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Με…,me…