Με σύμμαχο τον καιρό κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων – Η πρόγνωση μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα

Με σύμμαχο τον καιρό θα ταξιδέψουν σήμερα οι εκδρομείς που θα εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα για τις ημέρες της γιορτής του Πάσχα. Οι όποιες βροχές θα έχουν τοπικό χαρακτήρα.

Μόνο στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός προβλέπεται γενικά

αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Το τελευταίο 48ωρο έχουν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών περισσότερα από 200.000 οχήματα, ενώ 32 πλοία αναχωρούν σήμερα από τα τρία λιμάνια της Αττικής με πολύ υψηλή πληρότητα, προς όλους τους προορισμούς. 15 δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο έχουν προγραμματιστεί για το Μ. Σάββατο. Από τη Μ. Δευτέρα έως το Μ. Σάββατο αναμένεται να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς συνολικά 126.228 επιβάτες. 

Συνολικά από την Μεγάλη Τρίτη μέχρι και χθες στις 2 το μεσημέρι, 200.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει και από τις δύο εθνικές οδούς Αθηνών Κορίνθου και Αθηνών Λαμίας.

Υψηλές θερμοκρασίες τη Μεγάλη Πέμπτη – 30 βαθμοί στη Δυτική Στερεά

Υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν τη Μεγάλη Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα. Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 30.3 βαθμούς Κελσίου. Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες έως τις 17:10 της Μεγάλης Πέμπτης 17/04, ενώ στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες τιμές από 526 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ο καιρός σήμερα

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Σαχαριανής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 22-24, στη Θεσσαλία από 8 έως 25-27 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 20-22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 24-26 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 23-25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, αλλά προοδευτικά στα νότια πελάγη θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα νότια τμήματα 5 μποφόρ. Ενισχυμένο δυτικό ρεύμα εντάσεων 5-6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά στο Σαρωνικό στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25-26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από τις μεσημεριανές ώρες, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23-24 βαθμούς.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο (19/04)

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και κυρίως στα νότια πελάγη μέχρι αργά το απόγευμα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 και τοπικά τους 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα (20/4)

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους και κατά διαστήματα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές. Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3, στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4, τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Δευτέρα του Πάσχα (21/4)

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με τοπικές βροχές ή όμβρους.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, στα πελάγη θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5, στο νότιο Ιόνιο τις βραδινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Οδηγός έκανε αναστροφή, προκάλεσε τροχαίο και έγινε…καπνός (Video)

Χαλκίδα: Φωτιά σε διαμέρισμα από μαγειρικό σκεύος

Συνελήφθη 35χρονος που είχε στην κατοχή του πιστόλι με γεμιστήρα – Έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σύσταση συμμορίας

Keywords
Τυχαία Θέματα