Με συμπτώματα Kawasaki νοσηλεύεται ο 10χρονος από την Ηλεία

ΕΛΛAΔΑ

 

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου το δεκάχρονο παιδί από την Ηλεία, με συμπτώματα που παραπέμπουν στο σύνδρομο Kawasaki (σχετίζεται με τη μόλυνσή του από κορωνοϊό)

Σύμφωνα με πληροφορίες του ygeiamou.gr, η πολυμελής οικογένεια του παιδιού από την Ηλεία είχε εκτεθεί στον κορωνοϊό και κάποια μέλη της είχαν νοσήσει τον περασμένο μήνα.

Το δεκάχρονο αγόρι δεν είχε συμπτώματα λοίμωξης covid-19, ενώ

και τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί ήταν αρνητικά. 

Ωστόσο, εμφάνισε πυρετό και αυτό κινητοποίησε αμέσως τους γονείς του, παρά τα αρνητικά τεστ.

Οι γονείς πήγαν το παιδί στο νοσοκομείο και η νοσηλεία του κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω του ιστορικού της μόλυνσης της οικογένειας. 

Η συσχέτιση της μόλυνσης από κορωνοϊό με μια πολυσυστηματική φλεγμονώδη νόσο η οποία προσομοιάζει τόσο με το σύνδρομο Kawasaki είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νόσος αυτή ονομάστηκε ως πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών –Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS–C)– και καταχωρήθηκε ως αποτέλεσμα της διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στη λοίμωξη από COVID-19. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται μια πολύ σπάνια αντίδραση στα παιδιά που μολύνονται ή νοσούν.

Ρίου10χρονοςσυμπτώματαΚορωνοϊόςKawasakiHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα