ΓΑΔΑ: Σε συνθήκες απόλυτου συνωστισμού οι συλληφθέντες για «παράβαση των μέτρων για τον κορωνοΐό»

ΕΛΛAΔΑ

 

Σε συνθήκες συνωστισμού κρατούνται επί ώρες οι περίπου 80 διαδηλωτές από περιοχές των Εξαρχείων, αλλά και πολίτες που βρέθηκαν «τη λάθος ώρα στο λάθος μέρος», στη ΓΑΔΑ.

Και αυτό την ίδια στιγμή και οι 110 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, για τη μη τήρησης μέτρων προστασία από τον covid.

Σύμφωνα

με καταγγελίες, σε κάθε όροφο βρίσκονται στοιβαγμένοι περισσότεροι από 25 πολίτες, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν για ώρες χωρίς να τους παρασχεθεί τροφή και νερό. Για μεγάλο χρονικό διάστημα παράλληλα δεν επετράπη στους προσαχθέντες να έρθουν σε επικοινωνία με δικηγόρους.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, πολλοί εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε χώρο της διεύθυνσης Μεταγωγών, στην Πέτρου Ράλλη, βρίσκονται μέλη και στελέχη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, του ΚΚΕ μλ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές και υγειονομικοί, καθώς και οι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μάλιστα οι δύο νομικοί ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου τους οποίους καταγγέλλουν για την παράνομη σύλληψή τους και την παραβίαση μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς στον ίδιο χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί οι οποίοι με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους.

 

Κορωνοϊόςσυλλήψεις6 ΔεκέμβρηκαταστολήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα