Με κινητοποίηση απαντούν οι φοιτητές στην απόφαση του ΣτΕ για τις μετεγγραφές

ΕΛΛAΔΑ

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καλεί σε κινητοποίηση τη Μεγάλη Πέμπτη στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας, ενάντια στην απόφαση του ΣτΕ για τις μετεγγραφές.

Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, κάνει λόγο για απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ καταγγέλλει και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

«Με αυτή την απόφαση ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» για κατάργηση όλων των μετεγγραφών, αφού αντίστοιχες

προσφυγές μπορεί να κάνει κάθε σχολή και να πετάξει έξω τους μετεγγραφέντες!!!» τονίζει για την απόφαση, ενώ για τον Υπουργό Παιδείας, καταγγέλλει:

«Η στάση του Υπουργού Παιδείας Α. Μπαλτά και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αποκαλυπτική, εμπαίζουν τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα:

* Σε επερώτηση που κατατέθηκε για το θέμα των μετεγγραφών πριν από μια εβδομάδα στη Βουλή ο ίδιος ο κ.Μπαλτάς δήλωσε ότι στηρίζει την προσφυγή των καθηγητών των Αρχιτεκτονικών σχολών γιατί όπως δήλωσε είναι «πράξη αντίστασης»!!!

* Επίσης αρκετοί καθηγητές που προσέφυγαν στο ΣτΕ από την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ είναι στελέχη και υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ!

* Την Πέμπτη 02/04 σε κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής μαζί με άλλους φοιτητικούς συλλόγους και επιτροπές αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, η επίσημη απάντηση του Υπουργείου ήταν ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν υπάρξει απόφαση από το ΣτΕ»!

Μετά από όλα αυτά σήμερα (08/04/15) ο κ. Μπαλτάς βγήκε με κροκοδείλια δάκρυα σε ΜΜΕ για να δηλώσει ότι θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση που θα επικυρώνει τις μετεγγραφές των φοιτητών Αρχιτεκτονικής.

Οι φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που να μην επιτρέπει καμία ακύρωση μετεγγραφών, αλλά και να μην εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ στις σχολές

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστώνκινητοποίησηυπουργείο ΠαιδείαςμπαλτάςΣτΕμετεγγραφές
Keywords
Τυχαία Θέματα