Απολογισμός ΠΟΥ για τα θύματα στην Υεμένη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναθεώρησε προς τα πάνω σήμερα τον απολογισμό των θυμάτων στην Υεμένη σε 643 νεκρούς και 2.226 τραυματίες, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε το περιφερειακό γραφείο του οργανισμού που είναι αρμόδιο για τον τομέα της ανατολικής Μεσογείου.

Χθες Τρίτη ένας εκπρόσωπος του ΠΟΥ από τη Γενεύη είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 540 νεκρούς και 1.700 τραυματίες στην Υεμένη.

Και οι δύο απολογισμοί αφορούν την περίοδο 19 Μαρτίου με 6 Απριλίου.

Παράλληλα ο ΠΟΥ επεσήμανε ότι ο απολογισμός των

νεκρών ενδέχεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, διότι νέες περιπτώσεις ελέγχονται.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 15,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τη βία στην Υεμένη, ενώ 334.093 άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι. Επίσης υπάρχουν 254.413 πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση είναι κρίσιμη, υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση», καθώς και ελλείψεις σε πόσιμο νερό και καύσιμα, επεσήμανε ο ΠΟΥ.

Η πρόσβαση στην Υεμένη παραμένει προβληματική, με τον οργανισμό να εκτιμά ότι για την αντιμετώπιση των ιατρικών αναγκών των κατοίκων της χώρας χρειάζονται 61,86 εκατομμύρια δολάρια. Όμως μέχρι στιγμής ο ΠΟΥ έχει λάβει μόνο μια δωρεά 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων από την ιαπωνική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σήμερα στο Άντεν από τους βομβαρδισμούς που διεξήγαγαν οι σιίτες αντάρτες Χούτι εναντίον συνοικιών της πόλης, όπως δήλωσαν ένας τοπικός αξιωματούχος και μια ιατρική πηγή.

Ο Χούτι και οι σύμμαχοί τους «βομβάρδισαν χωρίς διακρίσεις (...) τις κατοικίες πολιτών στην αλ Μοάλα και την Κράιταρ», δύο συνοικίες του Άντεν, «προκαλώντας τον θάνατο 22 ανθρώπων και τραυματίζοντας περισσότερους από 70», επεσήμανε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Τον απολογισμό επιβεβαίωσε μια ιατρική πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα