Με αρθρογραφία ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία ο Μακρόν

ΚΟΣΜΟΣ

Επιχειρώντας να βάλει τέλος στην αντιπαράθεση με την Ιταλία, ο Εμάνουελ Μακρόν ρίχνεται στη μάχη των ευρωεκλογών παρά την αντιπαράθεση και το κλίμα που επικρατεί με τα «Κίτρινα Γιλέκα».

Συγκεκριμένα, μετά την «επίθεση φιλίας» στην Ιταλία, ο Γάλλος πρόεδρος, σε άρθρο του -που θα δημοσιευτεί αύριο στις μεγαλύτερες εφημερίδες της γηραιάς ηπείρου και στο οποίο περιλαμβάνει και τη Βρετανία στο περιεχόμενό του- αναλύει το «όραμά» του για μια Ευρώπη «κυρίαρχη, ενωμένη και δημοκρατική».

Σύμφωνα με τη γαλλική «Le Figaro», ο Γάλλος πρόεδρος απευθύνει μία «έκκληση

έκτακτης ανάγκης» στους Ευρωπαίους πολίτες και τους προειδοποιεί για τον θανάσιμο κίνδυνο που ελλοχεύει στην Ευρώπη με την εκρηκτική άνοδο της ξενοφοβικών και ακροδεξιών κομμάτων.

Ο 41ος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες ότι ο Ιταλός ομόλογός του Σέρτζιο Ματαρέλα θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στις 2 Μαΐου στο Αμπουάζ για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, με την οποία τάχθηκε υπέρ της συμφιλίωσης των δύο χωρών.

Εμανουέλ ΜακρόνΕυρωεκλογέςκίτρινα γιλέκαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα