Μάθετε ποια είναι τα πλέον απαραίτητα είδη για τους πρόσφυγες

ΕΛΛAΔΑ

Κατάλογο με τα είδη που συγκεντρώνονται για τους πρόσφυγες, και με τους φορείς που βοηθούν στη συγκέντρωση των προμηθειών, ανακοίνωσε σήμερα η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η γενική γραμματεία με τους φορείς παραγωγής και εμπορίου της χώρας (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΒΤ, ΕΣΒΕΠ), για την κάλυψη των έκτακτων

αναγκών των προσφύγων, τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή, είναι:

- Τρόφιμα: παστεριωμένο γάλα 1 λίτρου μακράς διάρκειας σε χάρτινη συσκευασία, που να διατηρείται εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ), βρεφικά γάλατα σε σκόνη, φρυγανιές, μπισκότα, μέλι και μαρμελάδες (σε ατομικές μερίδες), τσάι (σε φακελάκια).

- Είδη ατομικής υγιεινής: μωρομάντιλα, πάνες, σαμπουάν και υγρό σαπούνι σε μικρές συσκευασίες ή επαγγελματικές μαζί με μικρά πλαστικά μπουκαλάκια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες

- Λοιπά είδη: πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια και θερμικά ποτήρια

Επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν κάποια από τα παραπάνω είδη, παρακαλούμε να επικοινωνούν είτε με τον αντίστοιχο φορέα, είτε με τη γενική γραμματεία στα τηλέφωνα: 210-3822077, 3893492, 3821054 και ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση: [email protected] και με τη ΓΣΕΒΕΕ (Στέλλα Τσιάμη 210-381660 εσωτ. 518).

Οι ιδιώτες που επιθυμούν να προσφέρουν, μπορούν να απευθύνονται στους κάτωθι φορείς:

- Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή 210 - 3821054 (Κάνιγγος 20, Αθήνα)

- Στους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους.

γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτήπρόσφυγεςείδηέκτακτες ανάγκεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα