Μαρινάκης για ψήφο αποδήμων: «Θα φέρουμε ξανά τη ρύθμιση Βορίδη, δικαίωμα μόνο στους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους» (video)

Διευκρινίσεις σχετικά με την εξαγγελθείσα πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει άμεσα ρύθμιση που θα αίρει όλα τα εμπόδια για την ψήφο των αποδήμων στις εθνικές εκλογές έδωσε στη διάρκεια του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Παύλος Μαρινάκης εξήγησε, απαντώντας σε ερώτηση του topontiki.gr, ότι η ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή θα είναι η ίδια που είχε

καταθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση, επί υπουργίας Μάκη Βορίδη, και η οποία είχε λάβει 190 ψήφους και δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Παράλληλα, απαντώντας σε ενστάσεις της αντιπολίτευσης και σε ισχυρισμούς περί «αλλοίωσης του εκλογικού σώματος», υποστήριξε ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι απόδημοι ή Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα των εκλογών είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Ως προς τον αριθμό των πιθανών ψηφοφόρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιφυλάχθηκε να απαντήσει, ωστόσο υποστήριξε ότι προφανώς θα είναι περισσότεροι από τους περίπου 25.000 που συμμετείχαν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Επίσης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο της θεσμοθέτησης της επιστολικής ψήφου, σημείωσε ότι ακόμα υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν, προτού προχωρήσει μια τέτοια πρωτοβουλία, χωρίς, ωστόσο, να την αποκλείσει.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών βρέθηκαν και νέες καταγγελίες για το θέμα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ), μέσω της οποίας υποψήφιοι στις πανελλαδικές που έγραψαν άριστα, εντούτοις, λόγω του μέτρου μένουν εκτός της σχολής πρώτης προτίμησής τους. Ο Π. Μαρινάκης υπερασπίστηκε το μέτρο, λέγοντας ότι αποτελούσε πάγια θέση της ΝΔ, εξηγώντας ότι η ΕΒΕ τίθεται χωριστά από κάθε σχολή και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, όταν είχε εξαγγείλει την κατάργησή της.

Τέλος, σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τετάρτη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους, και τις προσδοκίες της Αθήνας από τη συνάντηση αυτή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε τη σημασία του ότι γίνεται αυτή η συνάντηση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πιστεύει στο διάλογο, έχει ξεκάθαρες θέσεις και ότι ευελπιστεί ότι και η Τουρκία θα ανταποκριθεί ώστε να επιλυθεί το μοναδικό ζήτημα, δηλαδή, ο ορισμός της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – θέμα το οποίο, φαίνεται ότι έχει θορυβήσει την κυβέρνηση -, σημείωσε ότι το ζήτημα τελεί υπό παρακολούθηση και ότι θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση για κυβερνητικές πρωτοβουλίες, αφού, όπως του επισημάνθηκε σε ερώτηση, οι τιμές των καυσίμων έχουν εδώ και καιρό πάρει την κατιούσα, αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και με τα εισιτήρια.

Διαβάστε επίσης:

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μείνει 6 μήνες χωρίς πρόεδρο – Κούλογλου: Συμπροεδρία για την ηγεσία, ένας άντρας και μία γυναίκα

Κεραμέως: «Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων – Καταργούνται όλοι οι περιορισμοί» (Video)

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Στις 15:30 μετατίθεται η συνεδρίαση

Keywords
Τυχαία Θέματα